vestnik

Kacin: Uvoza iz Hrvaške je vse (pre)več. Vlada bo ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti

STA, Vestnik, 14. 8. 2020
Daniel Novaković / STA
Vladni govorec Jelko Kacin.
Aktualno

Jelko Kacin, vladni govorec za covid-19, je na Twitterju napovedal, da bo vlada ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti.

"Nihče, ne otroci, dijaki, ne starši in učitelji ne bodo talci neodgovornih (nočnih) zabav," je zapisal na podatke o številu primerov koronavirusa na Hrvaškem in vnosa okužb s Hrvaške v Slovenijo. Ob tem je še zapisal, da rezultati testiranj za novi koronavirus skrbijo vse. "Uvoza iz Hrvaške je vse (pre)več, zdaj še iz južne Dalmacije. Mladi, več in več. Vlada bo ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti," je tvitnil.

Dodal je, da sta vlada in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) opozorila Hrvaško, a lahko največ zase in za vse nas storimo sami. "Spoštujmo in izvajajmo priporočila NIJZ. "Samoomejitev, nočne zabave lahko počakajo, to poletje ni zadnje," je še zapisal. 

S Hrvaške namreč danes poročajo o skupno več kot 200 novih okužbah s koronavirusom v zadnjih 24 urah. To je največje dnevno število novih okužb od začetka epidemije na Hrvaškem. Največ novookuženih je v splitsko-dalmatinski županiji ter na območju Zagreba, kje so od četrtka zabeležili 77 oziroma 60 novih primerov.

koronavirus vlada meja hrvaška