vestnik

Kaj ga čaka, ker je sredi Murske Sobote v avtu sedel s pištolo? 

Vestnik.si, 25. 7. 2018
Vestnik.si
Plinska pištola.
Aktualno

Murskosoboški policisti so poročali o nevskadanjem dogodku na enem od parkirišč v Murski Soboti. V avtomobilu je moški v roki držal plinsko pištolo. Plinsko orožje je sicer dovoljeno orožje, vendar ga je potrebno prijaviti, kar pa kršitelj ni storil in za orožje ni posedoval ustrezne orožne listine, zato je bil kaznovan. 

Znanih je nekaj več podrobnosti o včerajšnjem zasegu plinske pištole moškemu, ki je na enem od parkirišč v Murski Soboti s pištolo sedel v avtomobilu. "Policisti so v Murski Soboti pri rednem delu 38-letnemu občanu zasegli plinsko pištolo. Po določilih Zakona o orožju spada plinsko orožje v kategorijo D2. Plinsko orožje je sicer dovoljeno orožje, vendar ga je potrebno prijaviti, kar pa kršitelj ni storil in za orožje ni posedoval ustrezne orožne listine, priglasitvenega lista. Zaradi kršitve Zakona o orožju so policisti plinsko pištolo zasegli in bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek." je sporočil Dejan Bagari s Policijske uprave Murska Sobota (PUMS)


Kot smo že poročali zjutraj, so včeraj policisti med rednim delom na enem do parkirišč v Murski Soboti v osebnem avtomobilu opazili človeka, ki je v roki držal predmet, podoben pištoli. Po neuradnih infomacijah se je nevsakdanji dogodek zgodil v Lendavski ulici.

plinska pištola MURSKA SOBOTA parkirišče