vestnik

Tako naj bi ravnali ob srečanju z migranti

A. B., 2. 9. 2019
Nataša Juhnov
Na krajevnih poteh med Slovenijo in Hrvaško je zaradi poti prebežnikov policijski nadzor postal stalen.
Aktualno

Policija je zaradi dogajanja ob južni meji izdala zloženko z naslovom Preventivni nasveti občanom, kako ravnati ob srečanju z nezakonitimi migranti.

»Z vašimi informacijami smo pri svojem delu lahko še uspešnejši in učinkovitejši. Prebivalci namreč najprej in najbolje prepoznate nenavadne in sumljive okoliščine, ljudi in vozila v svojem okolju,« se policija obrača na občane. Policisti ljudem, ki živijo ob južni meji, svetujejo, naj ključev ne puščajo v avtomobilih, zaklepajo vozila tudi, ko so parkirana na dvoriščih, in ključe hranijo na varnem kraju. »Kolesa in mopede hranite v zaklenjenih garažah in drugih objektih. Poskrbite za hrambo preostalih voznih sredstev, kmetijskih strojev in delovnega orodja ter jih ne puščajte v okolici hiše brez nadzora.« Slovenska in tudi pomurska policija ljudem še svetujeta, naj med odsotnostjo od doma, četudi je ta kratkotrajna, zaklepajo vrata stanovanjskih hiš in drugih objektov ter zapirajo pritlična okna in balkonska vrata, saj bodo le tako zmanjšali tveganje za vstop v objekte in morebitne tatvine. »Ob srečanju z nezakonitimi migranti in pojavih sumljivih vozil takoj pokličite policijo, saj se bomo tako lahko odzvali in prevzeli obravnavo nezakonitih migrantov,« je še zapisano v priročniku.

letak10
Policija.si
Policija je zaradi dogajanja ob meji izdala zloženko z naslovom Preventivni nasveti občanom, kako ravnati ob srečanju z nezakonitimi migranti.

migranti slovenija
Kaj zdaj berejo drugi