vestnik

Karmen Koren: V Baru smo živeli v popolnem kaosu

I.B., 25. 9. 2018
Planet Tv
Domen Kumer in Jasna Kuljaj sta voditelja letošnjega Bara. 
Aktualno

Karmen Koren, zdaj že nekdanja udeleženka resničnostnega šova Bar, je spregovorila o razmerah v stanovanju, lokalu, odnosih s sotekmovalci in o tem, zakaj je šov prostovoljno zapustila. V javnosti so se o Baru pojavljale različne govorice, Karmen pa nam je zaupala, kaj je res, ter kaj je bilo na televiziji prikazano drugače.

Kaj se je pravzaprav dogajalo v Baru? V javnosti so se pojavljale različne informacije, tudi o miših, podganah.
Resnica o Baru je popolnoma drugačna od vsega tistega, kar gledamo na televiziji. Živeli smo v popolnem kaosu. Imeli smo poplavljeno stanovanje, ledeno mrzlo vodo, bili smo brez tuša, brez oken, obleke so nam gnile v stanovanju. Bile pa so tudi podgane in miši. Vstanovanju se je vil tudi smrad iz ventilacije, od vode se je pričel dvigovati laminat, v posteljah so bili ščurki. V stanovanju je bilo 30 stopinj, pa še nas je bilo 16.
Je bilo ob vselitvi še vse v najlepšem redu? Kako pa so se potem spreminjale razmere?
Prvi dan je bilo še vse v redu, nato pa so se pričele kazati napake oziroma nepripravljenost vodilnih šova. V Baru je bilo dolgočasno, prvih pet dni smo bili popolnoma zaprti v kleti brez svežega zraka, brez oken in dnevne svetlobe. Za početi nisi imel popolnoma nič, razen da si pospravil za sabo. Pred otvoritvijo smo nato delali maksimalno tri ure, da smo pripravili lokal, nato pa ponovno v kletko.
Kako ste tekmovalci preživljali dneve pred otvoritvijo lokala?


Večinoma vsak na svojem kavču ali postelji, ker smo bili že vsi psihično na dnu. Nato nas je začela izdajati psiha ter strah pred zaprtim prostorom. Za nas je bil to več kot običajen zapor.


Kako ste se razumeli? Večkrat so bili namreč prikazani prepiri.
Prepirali se nismo skoraj nič, bili smo kot druga družina. Vsi smo se razumeli, kot da se poznamo že sto let.


Kaj vas je pripeljalo do tega, da ste prostovoljno zapustili šov?
Več dejavnikov. Izsiljevanje z obstankom, nehigiena, grožnje z denarno kaznijo, odstop glavnih iz produkcijske ekipe in še in še. Počasi se je kazalo, da ni vse v redu.
Bilo je nekaj govoric tudi o tem, da vam zaradi odhoda grozijo s tožbo?
Pri odhodu nisem prejela groženj, sem jo pa prejela prej, s kaznijo od 10. do 30.000 evrov kazni in posledično nezmožnostjo vzdrževanja otrok ter zaprtjem lokala.
Vam je bil sicer koncept dela v lokalu všeč in kako ste se razumeli z menedžerjem Emijem?


Koncept je bil zelo neprofesionalen.Emi pa je kot oseba res čustven in premalo oster za ta poklic. Ni vedel udariti po mizi, ko je bilo to potrebno. Vsi pa vemo, da je bila njegova naloga zapisana na papirju, tudi on je bil del šova oziroma je moral delati po navodilih nadrejenih.

0bd9a61085dc0b5dea1214fd1a71e774
Bojan Puhek
Za Emija Nikočevića Karmen pravi, da je premalo oster za menedžerja.

Ko ste vi zapustili šov, naj bi odšli še nekateri sotekmovalci. Je do teh odhodov prišlo zaradi razmer v lokalu in stanovanju?
Tako je. Odšli smo štirje, a se je nato ena tekmovalka vrnila. Odšli pa smo predvsem zaradi groženj in razmer v stanovanju.


Kaj pa se je zgodilo z gasilnim aparatom, ki je bil sprožen v lokalu, in zaradi katerega je bil ta tudi predčasno zaprt?
Takrat nisem bila prisotna v lokalu. Naj pa bi bilo zaigrano zaradi gledanosti, saj oddaja samo naj ne bi imela dosti ogledov.

karmen koren bar resničnostni šov