vestnik

(PUCONCI) Kdo bo nasledil odhajajočega župana Ludvika Novaka? V drugi krog Ritlop in Kamenšek

ABE, 21. 11. 2022
Osebni arhiv
Branko Ritlop se je uvrstil v drugi krog.
Aktualno

Kandidaturo so vložili Jožef Ficko (kandidiral je s podpisi volivcev), Branko Ritlop (Socialni demokrati), Sašo Šraj (kandidiral je s podpisi volivcev), Ivan Pintarič (kandiral je s podpisi volivcev) in Uroš Kamenšek (SLS).

Branko Ritlop (prejel je 29,78 odstotkov vseh veljavnih glasov) je za Vestnik.si dejal, da se zahvaljuje volivcem za glasove v prvem krogu in upa na podporo volivcev tudi v drugem krogu. S svojo kampanjo bo nadaljeval, kot jo je zastavil že v prvem krogu, s svojimi potezami, če bo postal župan, pa želi Občino Puconci narediti še ambicioznejšo in razvojno naravnano. Uroš Kamenšek (prejel je 25,69 odstotkov vseh veljavnih glasov) je zadovoljen z uvrstitvijo v drugi krog in vesel, da so občani in volivci v njem prepoznali nov obraz in človeka, ki lahko občini prinese nekaj novega.

sls, puconci
Osebni arhiv
SLS Puconci v pričakovanju rezultatov

Volilna udeležba v Občini Puconci je bila 59,64 odstotna, brez uvrstitve v drugi krog so ostali Jožef Ficko (20,89 odstotkov glasov), Sašo Šraj (15,22 odstotkov glasov) in Ivan Pintarič (6,11 odstotkov glasov). 

puconci volitve