vestnik

Klub prekmurskih študentov išče nove aktiviste

Vestnik.si, 9. 4. 2022
FB Klub prekmurskih študentov
Klub prekmurskih študentov vabi v svoje vrste nove aktiviste.
Aktualno

Klub prekmurskih študentov, ki velja za eno najstarejših društev v Sloveniji, se je že leta 1934 formiral v takratni Klub prekmurskih akademikov, namen klubskih aktivistov pa je bil dvigniti prekmursko zavest med mladimi. Po nekaj manj kot devetih desetletjih delovanja se je klub prelevil v organizacijo, ki študentom iz lokalnega okolja omogoča kakovostno, brezskrbno in raznovrstno preživljanje prostega časa.

Med študijskim letom pripravljajo klubski aktivisti za svoje člane več kot 30 projektov z različnih področij, pokrivajo namreč kulturno, izobraževalno, športno, socialno, turistično, zabavno in dobrodelno sfero. Ker pripravljajo številne zgodbe, športne prireditve, izobraževalne delavnice, dobrodelne akcije in ekskurzije, vabijo v svoje vrste vedno nove aktiviste. 

Kot so pojasnili v klubu, predhodne izkušnje pri tem delu niso potrebne, vsekakor pa je zaželena visoka mera motiviranosti za učenje in sodelovanje z drugimi. Pomembno je tudi, da je aktivist kreativen, organiziran, ima delovne navade, je resen, iskren, sprejema in daje konstruktivne kritike, ekipno delo mu ni tuje, se prilagaja, je vedoželjen in razmišlja izven okvirjev. V kolikor mlade delo v takšnem kolektivu zanima, lahko izpolnijo prijavnico in postanejo aktivisti enega najstarejših društev v Sloveniji. 

klub-prekmurskih-študentov kpš aktivisti