vestnik

Kmalu se pričenja celovita ureditev ulice Staneta Rozman v Murski Soboti

A. Nana Rituper Rodež, 11. 8. 2021
Nina Klement
Stanovalce in obiskovalce bodo sproti obveščali o cestnem režimu na ulici Staneta Rozmana. Promet bo enosmeren, zaprtje pa odvisno od trenutnega gradbišča.
Aktualno

V Murski Soboti se bo konec avgusta začel izvajati eden večjih in zahtevnejših projektov prenove in ureditve ulice Staneta Rozmana in s tem nadaljnje urejanje mestnega središča. Dela bi se naj končala maja prihodnje leto.

prenovitev-ulice, murska-sobota, tiskovna-konferenca
Nina Klement
Obnovitev Ulice Staneta Rozmana

Poleg celovite prenove ulice in izgradnje kolesarskega pasu, bodo prenovil še kanalizacijski sistem, vodovodne inštalacije in postavili novo ulično razsvetljavo ter zasadili nekaj dreves. Ključna pa je preureditev nevarnega križišča med Gregorčičevo ulico in ulico Staneta Rozmana v bolj varno krožišče. Pogodbo o izvajanju gradbenih del za celovito ureditev sta v sredo podpisala Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota (MOMS), in Boris Sapač, član uprave podjetja Pomgrad, d. d.

prenovitev-ulice, murska-sobota, tiskovna-konferenca
Nina Klement
Obnovitev Ulice Staneta Rozmana

S tem projektom želijo vzpostaviti kakovostne kolesarske povezave v Mestni občini. Dela bodo potekala na celotnem odseku ulice Staneta Rozmana v dolžini 270 metrov, od krožišča na Slovenski ulici (pri Zvezdi) do križišča z Gregorčičevo ulico pri Centru za starejše. Sočasno bo to križišče preurejeno v krožišče, s čimer bo odpravljena še ena črna točka v prometu. Poleg tega, da bodo ulico celovito prenovili, bodo na cestišču zgradili kolesarski pas in ločili pešce in kolesarje, postavili nove pločnike, novo ureditev parkirišč na obeh straneh cestišča, novo javno razsvetljavo, vodovod, meteorno odvodnjavanje z lokalnim ponikanjem, urbano opremo in zasadili nekaj dreves. Zgradili pa bodo tudi kanalizacijski kolektor.

prenovitev-ulice, murska-sobota, tiskovna-konferenca
Nina Klement
Obnovitev Ulice Staneta Rozmana

Celotna vrednost investicije je 1,2 milijona evrov, dela se izvajajo v sklopu projekta Urejanje kolesarskih povezav – 1. faza, in so sofinancirana iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb za ukrepe trajne mobilnosti. Kot najugodnejšega ponudnika pa so na javnem razpisu izbrali domače podjetje Pomgrad, je povedal Jevšek, kar je pomembno tudi zato, da občina s pridobljenimi evropskimi sredstvi skrbi za boljšo kondicijo domačih podjetij. Da bo gradnja zahtevna, predvsem zato, ker gre za središče mesta, se je strinjal tudi Sapač in dodal, da bodo naredili vse, da bo gibanje pri tem čim manj oteženo in moteno, dela pa pravočasno zaključena. Promet bo glede na gradbišče potekal enosmerno. Predvidevajo, da bi se dela zaključila v maju prihodnje leto.

DSC_0444
Vestnik
Nevarno križišče med ulico Staneta Rozmana in Gregorčičevo ulico, kjer je bilo že veliko nesreč, tudi s najhujšim izidom, bodo preuredili v krožišče.

murska-sobota prenova-ulice stanetarozmana kolesarske-steze