vestnik

Kotiček za ponovno uporabo tudi v Murski Soboti

Vestnik, 9. 6. 2022
Arhiv: Saubermacher Komunala, d. o. o.
Tudi v Murski Soboti so postavili kotiček za oddajo še delujočih aparatov.
Aktualno

Da bi zbrali čim več še delujočih aparatov, ki jih v gospodinjstvih ne potrebujejo več, je Družba ZEOS, d.o.o., tudi v Murski Soboti postavila kotiček za ponovno uporabo, kakršnih je po Sloveniji že več kot 40. V Zbirni center Murska Sobota lahko zdaj pripeljete še delujočo belo tehniko, računalniško opremo ter druge aparate in elektroniko, ki deluje na elektriko ali baterije.

Ob včerjašnji otvoritvi so direktor podjetja Saubermacher Komunala d.o.o. Drago Dervarič kot predstavnik lokalnega partnerja projekta, podžupanja v Mestni občini Murska Sobota Bernardka Ružič in direktor družbe ZEOS, d.o.o., Emil Šehić podpisali posebno listino, v kateri so se vzavezali k skupnemu cilju – zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko pregledali in predali v ponovno uporabo.

V kotičkih zbirajo aparate, ki še delujejo in so primerni za ponovno uporabo: belo tehniko – pralne stroje, hladilnike, pečice, male gospodinjske aparate, zabavno elektroniko – radie, zvočnike, LCD televizije in monitorje, svetila, računalniško opremo ter orodje za dom in vrt. Gre za naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije.

Vsem zbranim aparatom na Zbirnem centru Murska Sobota bodo skozi postopek za ponovno uporabo preveril funkcionalnost in električno varnost. Raziskave kažejo, da je med zbranimi e-odpadki vsaj 2 odstotka še delujočih aparatov in naprav, ki jih ljudje zavržejo.

ponovnau-poraba električne-naprave