vestnik

(SPODNJE KRAPJE) Stanje nespremenjeno, dostop še vedno možen le s čolni

Vestnik.si, 6. 8. 2023
Jure Kljajić
Spodnje Krapje.
Aktualno

Mura še narašča, gasilci se borijo s petnajstimi črpalkami

Danes dopoldan smo se že pogovarjali s poveljnikom Civilne zaščite Ljutomer Brankom Novakom, ki je takrat povedal, da prihaja čedalje več vode tudi do Ljutomera oziroma do vasi Mota, Krapje in Cven. Trenutno se gasilci z vodo borijo v Spodnjem Krapju, ki se zliva čez visokovodni nasip ob Muri. Kot je v izjavi za naš medij povedal poveljnik PGD Gresovščak Miran Stajnko, je trenutno v pogonu 15 motornih brizgaln.

poplave, spodnje-krapje
Jure Kljajić
Spodnje Krapje.

Trenutno čakajo pomoč civilne zaščite v obliki muljne črpalke, ki v eni minuti potegne toliko vode kot vseh 15 njihovih motornih brizgaln. "Napovedano je, da se bo Mura še dvignila, črpali pa bomo zagotovo še danes ves dan, noč in še jutri. Če pa se bo Mura toliko dvignila, pa se bomo tudi mi morali umakniti na varno," je povedal. Več v spodnjih posnetkih. 

Najnovejše: Nespremenjeno stanje

Okrog 17. ure smo spet preverili stanje v Krapju. Kot nam je povedal Branko Novak, je to nespremenjeno, saj voda še naprej doteka. "Fantje so kar veliko naredili, reševali smo del Spodnjega Krapja, ampak toliko vode še ni bilo. To, kar prečrpamo, dobijo drugi kraji in obratno. Orodje, črpalke so nam začele odpovedovati, ker so preobremenjene. Dokler bo toliko vode, se stanje ne bo izboljšalo, tako da ostajamo na terenu še celo noč," tako Novak. 

krapje poplave