vestnik

Kustečeva prestala še drugo interpelacijo

Vestnik, STA, 20. 11. 2021
STA
Ministrica Simona Kustec je prepričana, da dela odlično.
Aktualno

Opozicijskim LMŠ, SD, Levici, SAB in NeP ni uspelo zbrati dovolj glasov za podporo interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Za interpelacijo je sicer glasovalo 42 poslancev, proti pa 39. Da bi interpelacija uspela, bi jo moralo podpreti vsaj 46 poslancev.

Na glasovanju o interpelaciji je ministrici izreklo nezaupnico in podprlo njen odhod 42 poslancev iz vrst LMŠ, SD, Levice, SAB in NeP. Da bi s predlogom uspeli, bi morali zbrati 46 glasov. Ministrico je sicer podprlo manj poslancev, zgolj 39, iz vrst njene SMC, koalicijskih SDS in NSi, en poslanec manjšin in Robert Polnar iz skupine DeSUS. Poslanci SNS so bili na glasovanju odsotni.

simona kustec
STA
Simona Kustec ostaja ministrica.

Poslanci opozicije so ves čas razprave, ki je trajala več kot 14 ur, opozarjali na po njihovi oceni katastrofalno vodenje in nestrokovne odločitve Kustečeve, še posebej ko gre za spopadanje z epidemijo covida-19. Obenem pa so, med njimi Matej Tašner Vatovec (Levica), izpostavljali nezadostno in neprimerno komunikacijo ministrice in ministrstva z deležniki šolskega polja, na kar da opozarjajo tudi slednji.
Ministrica je na očitke iz interpelacije odgovorila predvsem z navedbo dosedanjih dosežkov ministrstva. Poudarila je, da ministrstvo od prvega dne mandata te vlade intenzivno ukvarja s sprejemanjem in izvrševanjem ukrepov za zajezitev epidemije ter zagotavljanje zdravega in varnega šolanja otrok in mladostnikov. Ukrepi so po njenih besedah nujni in jih izvajajo povsod po svetu.

siomna kustec
STA
Ministrica Simona Kustec upa, da se bo novembra pouk nadaljeval v šolah.

Kustečeva je tako prestala že drugo interpelacijo v tem mandatu. Na prvi je imela sicer večjo podporo kot tokrat, saj jo je tedaj podprlo 38 poslancev, 41 pa jih je glasovalo proti.

dz seja minister interpelacija koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi