vestnik

Leljak v ponovno iskanje šefa občinske uprave

Rok Šavel, 4. 12. 2022
Nataša Juhnov
Objavljen je razpis za direktorja občinske uprave občine Radenci - novoizvoljeni župan Roman Leljak je ob tem že sklical tudi prvo sejo občinskega sveta v novem mandatu.
Aktualno

Prijave na razpis za direktorja občinske uprave na radenski občini zbirajo do 30. decembra.

V zadnjih letih je prišlo do več menjav na direktorskem stolčku radenske občine. Vršilko dolžnosti direktorice Mojco Marovič je tako lani sprva zamenjala Sabina Gutalj, ki pa je na tem mestu ostala zgolj dobro leto dni, saj je maja letos prišlo do sporazumne kadrovske spremembe in je bila Gutaljeva sporazumno prerazporejena na delovno mesto podsekretarke za pravne zadeve, vršilka dolžnosti direktorice pa je za največ šest mesecev postala Maja Božič.

PREBERITE ŠE:

Sabina Gutalj ni več direktorica radenske občinske uprave

Sabina Gutalj bo nova direktorica radenske občinske uprave

Kakšni so pogoji?


Zdaj je radenska občina objavila nov razpis za 5-letni mandat direktorja občinske uprave, ki zahteva visokošolsko izobrazbo druge stopnje in šest let delovnih izkušenj. Izbirni postopek bo potekal v dveh fazah, kjer se bo v prvi fazi upoštevala popolna dokumentacija ter daljše delovne izkušnje, v drugi krog pa bodo tako uvrščeni kandidati, ki bodo izpolnjevali vse predhodno navedene pogoje, je navedeno v razpisu, ki si ga je moč ogledati na tej povezavi. Prijava na delovno mesto je mogoča do 30. decembra.


Konstituiral se bo nov občinski svet

Za četrtek, 8. decembra, je stari/novi župan Roman Leljak sicer že sklical konstitutivno sejo občinskega sveta občine Radenci, na kateri se bodo potrdili mandati članov občinskega sveta in ugotovila izvolitev župana. Leljak je na volitvah 20. novembra premagal Tonija Žitka, v 16-članski občinski svet pa so bili izvoljeni: Miran Jelen, Mojca Smolko, Franjo Mulec, Darjan Meglič, Tina Zver, Mihael Klobasa (Lista Romana Leljaka), Bogdan Lesjak, Nina Grein, Todor Mitev, Janez Konrad, Helena Hedžet (Gibanje Svoboda), Marko Krajnc, Srečko Bodanec (Socialni demokrati), Drago Kocbek (Desus), Dominik Petko (NSi) in Franc Himelrajh (SDS).

občina-radenci razpis direktor-občinske-uprave roman-leljak občinski-svet-radenci