vestnik

Lendava bo bogatejša za 76 stanovanj

Vestnik.si, 26. 4. 2024
Občina Lendava
Stanovanjska soseska.
Aktualno

Stanovanjski sklad Republike Slovenije je uspešno pridobil gradbeno dovoljenje za gradnjo dveh večstanovanjskih objektov v Stanovanjski soseski Kobiljski potok Lendava.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije je uspešno pridobil gradbeno dovoljenje za izgradnjo dveh večstanovanjskih objektov v Stanovanjski soseski Kobiljski potok v Lendavi. Vsak od teh objektov bo ponudil 38 sodobnih stanovanjskih enot, skupaj pa bodo nudili 76 novih domov za prebivalce Lendave.

Načrtuje se, da se bosta oba objekta gradila v dveh ločenih fazah, kar bo omogočilo prilagajanje gradnje glede na potrebe in razpoložljiva sredstva. Objekti bodo oblikovani v skladu z najnovejšimi arhitekturnimi smernicami ter energetskimi standardi, kar bo zagotovilo trajnostno in udobno bivanje. Vsako stanovanje bo oblikovano tako, da bo maksimalno izkoriščalo naravno osvetlitev ter ponudilo razgled na mestno jedro ali prekmursko ravnico, kar bo ustvarilo prijetno bivalno okolje.



V prvi fazi je predvidena izgradnja stanovanjske stavbe s 38 najemnimi stanovanji, ki naj bi bila dokončana do konca leta 2025.

S tem projektom Sklad aktivno prispeva k izboljšanju stanovanjskih razmer v Lendavi, s čimer spodbuja gospodarski in družbeni razvoj regije, kar bo prineslo koristi tako občini kot tudi njenim prebivalcem.

lendava, stanovanjska-soseska, vizualizacija
Občina Lendava
Stanovanjska soseska.

lendava stanovanjska-soseska gradnja kobiljski-potok