vestnik

Lions klubi: Številni dogodki z dobrodelno noto 

Majda Horvat, 5. 12. 2018
Majda Horvat
Z desne: Damijan Jaklin, Marja Dolamič, Stanislav Gjerkeš in Tadej Pintarič.
Aktualno

Lions klubi predstavili dobrodelne akcije. V Ljutomeru mladi pomagali slabovidni sošolko. V Lendavi izkupiček prireditve Podarjamo glasbo, ples in nasmeh šolskim skladom. V Gornji Radgoni pripravljajo Pravljično mesto. V Murski Soboti stojnica na Mikloševem sejmu in v nedeljo božični koncert. 

Praznično vzdušje v decembru bodo s svojimi dobrodelnimi prireditvami in akcijami obogatili tudi pomurski Lions klubi. S tem bodo uresničevali svojo osnovno poslanstvo, pomagati ranljivim skupinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski. "Vsak, ki mu storimo nekaj dobrega, ponavadi to dobroto sam deli naprej. In to je tisto, kar bogati naše delo in vsa naša okolja, v katerih delujemo," je na predstavitvi aktivnosti Lions klubov Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer v lionističnem letu 2018/2019 povedala Marja Dolamič, predsednica ljutomerskega Lions kluba.


Ljutomerski Lions klub je skupaj z Leo klubom in ljutomersko gimnazijo izvedel uspešno akcijo, v kateri so mladi zbirali sredstva za slabovidno dijakinjo na ljutomerski gimnaziji, naslednji teden pa bodo s tem namenom postavili tudi božično stojnico. Konec decembra pa bodo pripravili prireditev S smehom za nasmeh z dobrodelno noto in tako pomagali družinam v stiski.


Lendavski Lions klub pripravlja dve odmevni humanitarni prireditvi. Novembra so zelo uspešno izvedli prireditev Podarjamo glasbo, ples in nasmeh, izkupiček pa so namenili šolskim skladom nastopajočih šol. Drugo večjo prireditev imajo februarja, ko organizirajo nastop kakšnega znanega slovenskega glasbenika, izkupiček pa namenijo nekomu, ki je najbolj potreben pomoči. Številne aktivnosti pa pripravljajo tudi med letom. "Tako kot drugi Lions klubi se financiramo zgolj s članarino, ob večjih akcijah pa poiščemo še donatorje," je poudaril predsednik lendavskega Lions kluba Stanislav Gjerkeš.
Lions klub Gornja Radgona je bil ustanovljen pred dobrim letom, zato še ni izvedel večjih prireditev, so se pa člani meseca maja aktivno vključili v skupno prireditev Lions klubov Tečem, da pomagam. "Pomagali pa smo opremiti tudi sobo za druženje članov družin, ki imajo nadzorovane stike," je povedal Tadej Pintarič, predsednik Lions kluba Gornja Radgona. V decembru pripravljajo tudi Pravljično mesto ter med 17. in 19. decembrom zbirali humanitarne prispevke za nakup daril, darila za otroke in starejše pa zbirajo tudi člani sami.

ff8fa12a4dfa40563e50bf93f3d1840a
Andrej Petelinšek
Praznično vzdušje v decembru bodo s svojimi dobrodelnimi prireditvami in akcijami obogatili tudi pomurski Lions klubi.


Lions klub Murska Sobota je od leta 1991, ko je bil ustanovljen, humanitarno deloval na različne načine, med odmevnejšimi akcijami pa je zbiranje viškov hrane v trgovinah, ki jo delijo ljudem v centrih ali domovih varnega zavetja. Za široko humanitarno delovanje pa morajo iskati različne vire financiranja. Največ sredstev zberejo prav na Mikoševem sejmu. Letos bodo za simbolno donacijo podarjali nogavice in koledarje z risbami, ki so jih izdelali otroci v projektu Plakat miru. "Naš največji prihodek in hkrati gesta za vse, ki nam pomagajo, pa je božični koncert, ki bo v nedeljo v evangeličanski cerkvi v Murski Soboti," je napovedal Damijan Jaklin, predsednik Lions kluba Murska Sobota.

Andrej Petelinšek
Praznično vzdušje v decembru bodo s svojimi dobrodelnimi prireditvami in akcijami obogatili tudi pomurski Lions klubi. 
lions klubi pomurje dobrodelnost pomoč