vestnik

Ljutomerski dijaki navdušujejo z izjemnimi dosežki na tekmovanjih

Vestnik.si, 3. 4. 2024
Arhiv šole
Ljutomerski dijaki dosegajo odlične rezultate.
Aktualno

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer se lahko pohvali z izjemnimi dosežki svojih dijakov na različnih področjih.

Tekmovanja za dijake so dragocene priložnosti, v katerih lahko izrazijo svoje talente in se razvijajo. Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) se lahko pohvali z izjemnimi dosežki svojih dijakov na različnih področjih.

Na letošnjem 32. Regijskem srečanju mladih raziskovalcev Pomurja so dijaki GFML osvojili 9 zlatih, 6 srebrnih in 4 bronasta priznanja za svoje raziskovalno delo. Prav tako so dosegli odlične rezultate na področju biologije, kjer so prejeli 5 zlatih in 2 srebrni priznanji.

Iva Jaklin, dijakinja 2. letnika, se je udeležila državnega tekmovanja s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja ter se uspešno uvrstila na mednarodno Eko olimpijada. Na državnem tekmovanju iz angleščine so dijaki prejeli eno srebrno in štiri bronasta priznanja za svoje filme, odlične rezultate pa so dosegli tudi na državnem tekmovanju iz sociologije, kjer sta dva dijaka dosegla zlato priznanje, ena dijakinja pa srebrno. Uspešni so bili tudi na državnem tekmovanju iz nemškega jezika, saj so prejeli tri zlata in dve srebrni priznanji, zavidljiv uspeh pa so dosegli tudi na državni ravni Evropskih statičnih iger. Kar 13 dijakov je osvojilo zlata priznanja, trije dijaki pa srebrno, dve ekipi sta se uvrstili med štiri najboljše ekipe, ki bodo Slovenijo zastopale v evropskem finalu.

"Tekmovanja za dijake niso le priložnost za osvojitev nagrad in priznanj, temveč predstavljajo tudi pomemben mejnik v razvoju mladih posameznikov. Poleg znanja in veščin na ta način pridobivajo tudi samozavest, vztrajnost in sposobnost sodelovanja. Zatorej je pomembno, da vzpodbujamo in podpiramo mlade na vseh področjih, saj si s tem bogatijo svoje dragocene izkušnje," je zapisala Tjaša Lipovec. 

GFML dosežki