vestnik

Mansarda zaprla vrata

Majda Horvat, 30. 4. 2018
Tomo Köleš
Bilo je samoumevno, da se je ob koncu tedna v Mansardi vedno nekaj dogajalo. Bend Let 3 je maja 2015 napolnil podstrešje. 
Aktualno

MIK Mansarda, prostor lendavske alternativne kulturniške scene mladih, ostal brez navdiha. 

Lendavska Mansarda, kjer so se od leta 2013 odvijali odmevni alternativni kulturni, družbeni in glasbeni dogodki, je zaprla svoja vrata. "S težkim srcem vam sporočamo, da se trenutna ekipa in vodstvo Zavoda MKI Mansarda poslavlja," so 24. aprila zapisali na facebooku ter napovedali zadnjo zabavo, ki je bila v petek zvečer. In še: "Hvala vsem za pet odličnih let podpore in spominov! Kolektiv MKI Mansarda."
Mladinski kulturni inkubator – Mansarda je ustanovil Klub študentov Lendava (KŠL) oziroma skupina zagretih študentov zbranih okoli Petra Pallerja. Zdaj "stara garda" je zavod postavila na noge, skrbela za njegovo uspešno poslovanje in zakonito delovanje, ob tem pa ustvarila dobro zgodbo, ali kot so si sami zamislili, gibalo za kulturno zavest med mladimi in drugimi, ki so prihajali na koncerte, plese in aktualne kulturne dogodke.
Mansarda, ki je delovala v zasebnih prostorih, je torej bila nadgradnja dela KŠL, ob vsem, kar se je dogajalo v Mansardi pa so njeni obiskovalci svojo družbeno angažiranost pokazali s sodelovanjem na množičnih protestih v podporo delavcem in podjetju Nafta Lendava poleti 2014. Začetniki lendavske Mansarde so vodenje zavoda predali mlajši generaciji, ki pa v njem očitno ni našla enakega navdiha.
Natasa Gider
Lendava, 3. marec 2015, na sliki: vhod v Mladinsko-kulturni inkubator MKI Mansarda (tags: Murska - Torek - 03032015 - mki2) Fotografija Natasa Gider
MKI Mansarda lendava