vestnik

Maraton Franja: Hajdinjak deseti v generalni uvrstitvi

Tomo Köleš, 11. 6. 2018
Arhiv Šd Team Turbo Tropovci
Aktualno

37. Maratona Franja so se spet udeležili člani Športnega društva Team turbo Tropovci. Najboljši med njimi je bil Dušan Hajdinjak, vsi pa so se kvalificirali za nastop na amaterskem svetovnem prvenstvu.

V Ljubljani se je s startom pred kristalno palačo BTC-ju začel 37. Maraton Franja, ki spada v serijo prireditev GranFondo. Le-te štejejo kot izbor za uvrstitev kolesarjev na vsakoletno svetovno amatersko prvenstvo, ki bo letos v Italiji v mestu Varese.
Tokrat so se Maratona Franja spet udeležili člani Športnega društva Team turbo Tropovci, med katerimi je najboljšo uvrstitev dosegel Dušan Hajdinjak, ki je med 1184 kolesarji na 156 km dolgi trasi s časom 3:40:50.6 zasedel generalno 10. mesto, v svoji starostni kategoriji (Moški D) pa 1. mesto in se tako kvalificiral za svetovno amatersko prvenstvo v cestni dirki.
Ostali člani ŠD Team turbo Tropovci so se uvrstili takole -Moški A: 42. Klemen Polajnar, 51.Luka Žnidarič;Moški B: 9. Goran Salavec, 36.Boštjan Cipot;Moški C: 56. Bernard Omar;Moški D: 45. Radovan Rac.Vsi so se prav tako kvalificirali za nastop na amaterskem svetovnem prvenstvu.
kolesarstvo ŠD Team turbo Tropovci maraton franja Dušan Hajdinjak