vestnik

Mario Pal za herojsko dejanje prejel županovo priznanje

Vestnik.si, 12. 1. 2024
Občina Lendava
Mario Pal je iz rok Janeza Magyarja prejel županovo priznanje.
Aktualno

Lendavski župan Janez Magyar je podelil priznanje župana članu zdravniške ekipe Nogometnega društva Lendava 1903 Mariu Palu. Prejel ga je za junaško dejanje, ko je v drugi slovenski ligi rešil življenje takratnemu trenerju kluba iz Slovenske Bistrice Goranu Stankoviću.

"Z veseljem sem podelil priznanje Mariu Palu za njegovo herojsko dejanje. Njegova reakcija in odločno ukrepanje pri reševanju življenja sta nedvomno zaslužili to priznanje. Takšni posamezniki so vzor v naši skupnosti in jo delajo bolj varno in solidarno," je dejal župan. Vesel je, da so v občini tako predani in srčni posamezniki, ki so pripravljeni pomagati v kritičnih trenutkih. 

O dogajanju v Slovenski Bistrici in o zgodbi Maria Pala smo poročali TU. Pal je sicer že vrsto let del ekipe medicinskega osebja pri lendavski Nafti. Ob prejemu priznanja se je zahvalil lendavskemu županu in poudaril, kako pomembna je prisotnost defibrilatorja na športnih prireditvah. "Pomen tega, da je AED v bližini, je zelo velik. Bistveno je, da defibrilator namestimo na neodzivno osebo, ga uporabimo in tako lahko rešimo življenje. Prav zato bi bilo priporočljivo, da bi se ga na tekme prinašalo čim več nogometnih klubov," meni.

občina-lendava mario-pal priznanje-župana janez-magyar