vestnik

Medalja policije za hrabrost tudi Pomurki

I.B., 18. 12. 2019
Policija
Petra Tkalec je prva z desne.
Aktualno

Policistka Postaje prometne policije Ljubljana, sicer občanka Velike Polane, je prejemnica medalje policije za hrabrost.

Petra Tkalec, ki prihaja iz Občine Velika Polana, je v začetku aprila s sodelavcem Tomažem Horvatom posredovala pri ugrabitvi avtobusa mestnega potniškega prometa. Oba sta pri prijetju osumljenca kaznivega dejanja ugrabitve v nevarni situaciji tvegala svoje življenje in preprečila morebitne hujše posledice.

Naj spomnimo, da je 48-letni Kranjčan v centru Ljubljane aprila vstopil na avtobus LPP in razbil steklo na avtobusu. "Voznika je z grožnjami in izvijačem v roki prisilil, da ga je odpeljal proti avtocesti, in ga usmerjal proti bencinskemu servisu na Barjanski cesti. V tem času je bilo na avtobusu sedem polnoletnih potnikov. O dogajanju na avtobusu je policijo obvestil eden od potnikov, ki so se umaknili v zadnji del avtobusa. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, v tem času pa je voznik avtobusa že uspel z lučmi in mahanjem rok opozoriti policista, ki sta bila takrat v bližini. Policista sta takoj zaznala nenavadno dogajanje oziroma sta postala pozorna na avtobus, ko je ta pri rdeči luči zapeljal v križišče. Avtobus sta ustavila na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto. Policista sta uporabila prisilna sredstva (sredstva za vezanje in vklepanje, telesno silo, strokovni prijem in plinski razpršilec ) in tako zunaj avtobusa uspela obvladati moškega, ki je med postopkom z izvijačem zamahoval tudi proti obema policistoma. V postopku po prijetju je osumljenec začel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je osumljenec na kraju umrl," se je takrat glasilo sporočilo policije. 

PU Ljubljana
PU Ljubljana
Petra Tkalec s sodelavcem Tomažem Horvatom.

Tkalčeva je ta teden za hrabro dejanje od generalne direktorice Policije Tatjane Bobnar in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja prejela medaljo policije za hrabrost. 

petra-tkalec policija medalja-za-hrabrost