vestnik

Ministrica za zdravje na obisku v Pomurju

vestnik.si, 5. 12. 2023
Majda Horvat
Ministrica za zdravje obiskala tudi ZD Murska Sobota.
Aktualno

Namen obiska je videti, kako delajo javni zdravstveni zavodi in slišati, kaj so njihovi izzivi

»Gre za moj prvi obisk, zato si najprej želim ogledati vse javne zavode na tem območju in slišati predstavitve direktorjev, kaj si želijo in kaj jim trenutno predstavlja največji izziv. Kot veste vse večje spremembe terjajo nek strateški premislek za naprej,« je povedala ministrica.

V torek dopoldan se je srečala z vodstvom Zdravstvenega doma (ZD) Ljutomer, nato se je daljši čas zadržala v ZD Murska Sobota, obisk pa sklenila v SB Murska Sobota. Posebnega razloga za to, da tokratni obisk ne zajema vseh javnih zdravstvenih zavodov v regiji, torej tudi ZD Lendava in ZD Gornja Radgona, ni, je dejala ministrica, ampak preprosto vseh niso mogli uvrstiti na urnik.

Ministrica je še izjavila, da je vesela, da si je lahko ogledala javne zdravstvene zavode v tem delu Slovenije. V murskosoboškem zdravstvenem domu so jo seznanili z načrti in naložbami, organizacijo dela in kadrovsko zasedenostjo ter jo seznanili z njihovimi dobrimi praksami. »Mislim, da so v regiji lahko ponosni na ta zdravstveni dom in na to, da uvajajo dobre stvari, ki so lahko primeri dobre prakse drugim zdravstvenim domovom po Sloveniji,« je povedala ministrica.

Pred odhodom v regijsko bolnišnico je še dejala, da se veseli tudi tega obiska in da jo bo v pogovoru z vodstvom tega največjega javnega zavoda v regiji zanimalo tudi poslovanje. Kar pa ne bo edina tema pogovora, je podčrtala ministrica. Pogovarjali se bodo namreč tudi o njihovih dosežkih in izzivih. 

V Murski Soboti sta ministrico pričakala ob direktorici  zdravstvenega doma Edith Žižek Sapač še podžupan MO Murska Sobota Jure Lang ter poslanec v državnem zboru Tine Novak. Kot je izjavil Novak ministrica z obiskom izkazuje zavezo vlade, da bo pred pomembnimi odločitvami, v tem primeru na področju zdravstva, prisluhnila lokalnim deležnikom.

obisk ministrica-za-zdravje valentina prevolnik-rupel