vestnik

(Moda Mi&lan Gornji Petrovci) Delavce po elektronski pošti obvestili, da bodo novembrsko plačo prejeli po delih

Vestnik.si, 19. 12. 2023
Jure Kljajić
Moda Mi&lan Gornji Petrovci
Aktualno

Doslej so prejeli okrog 180 evrov, razlog za zamudo pri izplačilu plač pa naj bi bili kupci podjetja, ki zamujajo s plačili terjatev.

V tekstilnem podjetju Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovec so se ponovno pojavile finančne težave, ki vplivajo tudi na izplačilo novembrskih plač. Kot nam je zaupala ena od delavk, ki želi ostati anonimna, so od direktorja Marka Hozjana prejeli elektronsko pošto, v kateri so bili obveščeni, da podjetje ni uspelo zbrati dovolj sredstev za izplačilo celotne plače, zato jo bodo morali izplačevati po delih glede na prilive na račun podjetja.

Delavcem je bilo obljubljeno, da jim bo 18., ko je v podjetju tudi plačilni dan, enakomerno izplačanih 20 odstotkov mase plač, glede na prilive do konca meseca pa bodo odgovorni izplačevali dele plač do končnega zneska oziroma celotne plače. Kot nam je povedala sogovornica, so včeraj zaposleni res prejeli na transakcijske račune okrog 180 evrov, na preostali del plač bodo torej morali ponovno počakati. "Žalostno je, da se to ponovno dogaja. Pa še prazniki so pred vrati," je skrušeno dodala.

moda-mi&lan, milan, milan-mörec, gornji-petrovci, delavke
Jure Kljajić
Moda Mi&lan Gornji Petrovci

Razlog za neizplačilo plač, ki ga je Hozjan navedel v elektronski pošti, je zamujanje kupcev s plačili, vendar pa naj bi podjetje na njih aktivno izvajalo pritisk za ta plačila. Kot še piše, ima gornjepetrovsko podjetje sicer odprtih dovolj terjatev za pokritje večjega dela plač. 

moda-mi&ian gornji-petrovci