vestnik

(Moda Mi&lan Gornji Petrovci) Posel s Sportino dokončno propadel. Kaj sledi?

D. N., 9. 1. 2024
Damjana Nemeš
Moda Mi&lan Gornji Petrovci
Aktualno

Vodstvo prejšnji teden opravilo sestanek z zaposlenimi, kjer so jih obvestili, da stečaja vsaj zaenkrat ne bo. Na naša poizvedovanja se lastniki in vodstvo podjetja niso odzvali, namesto tega so za jutri sklicali novinarsko konferenco, v petek bo tudi seja izvršnega odbora sindikata z direktorjem podjetja.

Usoda tekstilnega podjetja Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovec je negotova. Posel s Sportino, o katerem smo že poročali, je dokončno propadel, kako je z drugimi posli, še ni znano. S tem je direktor podjetja Marko Hozjan zaposlene seznanil na zboru delavcev, ki so ga, kot nam je zaupala ena od šivilj, opravili prejšnji teden v sredo. Da je sestanek res bil opravljen, nam je potrdila tudi Zdenka Bobovec, sekretarka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, območne organizacije Pomurje, ki pa o preostali vsebini sestanka ni želela razpravljati, saj sama tam ni bila prisotna. 

Kot smo še izvedeli od zaposlenih, se jim je Hozjan opravičil za nastalo situacijo okrog novembrskih plač, hkrati naj bi jih obvestil, da vsaj zaenkrat stečaja podjetja ne bo, da bodo decembrske plače izplačane v roku ter da bodo zbori delavcev z vodstvom pogostejši, saj naj bi jih sproti obveščali o razmerah v podjetju. 

milan-mörec, moda-mi&ian, gornji-petrovci
Damjana Nemeš
Moda Mi&lan Gornji Petrovci

O tem, kakšno je finančno stanje podjetja, ali je uprava pripravila analizo finančnega stanja in potrebne ukrepe glede družbe, ki jih je zahteval lastnik Joc Pečečnik oziroma družba Elektronček in ali ima podjetje v dogovoru kakšen posel, smo povprašali tako vodstvo podjetja oziroma direktorja Hozjana, kot tudi lastnika Joca Pečečnika, vendar se na naša povpraševanja do sedaj še niso odzvali. 

Znano je le, kot nam je potrdila Bobovčeva, da se želi izvršni odbor sindikata sestati z vodstvom podjetja, na katerem bodo razpravljali, kako naprej in ali bodo zaposleni prejeli plače, ki so osemnajstega v mesecu. Do včeraj datuma in ure o seji izvršnega odbora sindikata z vodstvom podjetja niso uskladili, bo pa ta, kot nam je sporočila Zdenka Bobovec, opravljena z direktorjem podjetja Hozjanom ta petek v Gornjih Petrovcih.  

Situacijo v podjetju bomo spremljali še naprej in o vseh novostih tudi poročali. Bodo pa stanje in načrte v zvezi s podjetjem lastniki predstavili na novinarski konferenci v Ljubljani, ki so jo sklicali za jutri. 

moda-mi&ian gornji-petrovci