vestnik

(Moda Mi&lan) Joc Pečečnik priznava, da je finančno stanje v podjetju slabo

Vestnik.si, 20. 11. 2023
Primož Lavre
Joc Pečečnik pravi, da ne ve, kaj bo s podjetjem v prihodnje, odločitev bo znana predvidoma v naslednjih dveh do treh mesecih.
Aktualno

Kakšna bo usoda podjetja, bo znano v dveh do treh mesecih.

Slovenski poslovnež Joc Pečečnik, ki je letos poleti postal večinski lastnik tekstilnega podjetja Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovec, še pred prevzemom pa je odplačal okrog 600 tisoč evrov dolga podjetja, priznava, da so po vstopu v podjetje doživeli hladen tuš, tudi od bivših lastnikov, piše Forbes Slovenija. 

moda-mi&lan, milan, milan-mörec, gornji-petrovci, delavke
Jure Kljajić
Slovenski poslovnež Joc Pečečnik je letos poleti postal večinski lastnik tekstilnega podjetja Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovec.

Kot navajajo, je poslovneža presenetilo finančno stanje, ki je bilo slabše od pričakovanj, slabo pa je tudi danes. Kot je povedal Pečečnik za omenjeni medij, prejšnji lastniki s podjetjem niso dobro upravljali, zato so morali porabiti več sredstev, kot so predvidevali. Spomnimo, po prihodu Pečečnika v podjetje, nato pa še Marka Hozjana, ki je postal zakoniti zastopnik podjetja, so tamkajšnje šivilje prejele tako marčevsko kot aprilsko plačo z vsemi dodatki, zatem pa še regres. 

Pečečnik je ob vstopu v podjetje sicer zagovarjal prejšnje vodstvo in iskal razloge za slabo finančno poslovanje, sedaj pa pravi, da ne ve, kaj bo s podjetjem v prihodnje, odločitev bo znana predvidoma v naslednjih dveh do treh mesecih. Čeprav delo poteka nemoteno, jih skrbi pomanjkanje delovnega kadra, nadaljnja perspektiva podjetja pa je odvisna tudi od tega, ali bodo našli partnerje, ki bodo njihove izdelke prodajali oziroma od tega, ali bo podjetje v prihodnje uspešno pri pridobivanju novih poslov. 

moda-mi&lan, milan, milan-mörec, gornji-petrovci, delavke
Jure Kljajić
Slovenski poslovnež Joc Pečečnik je letos poleti postal večinski lastnik tekstilnega podjetja Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovec.

moda-mi&lan gornji-petrovci joc-pečečnik