vestnik

Mura: S prostimi streli do novih treh točk

Tomo Köleš, 25. 4. 2018
Aleš Cipot
Luka Bobičanec je bil strelec prvega zadetka, skupno jih ima že 15. 
Aktualno

25. krog 2. SNL: Luka Bobičanec in Arpad Vaš sta na Dobu Muro popeljala v vodstvo, ki so ga morali črno-beli v drugem polčasu krčevito braniti. Padel je tudi Roltek - 1 : 2.

Roltek Dob - Mura 1 : 2 (0 : 2)



Športni park Dob, 250 gledalcev, sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj).

Strelci: 0 : 1 Bobičanec (28), 0 : 2 Vaš (34), 1 : 2 Repnik (51).

Rumeni kartoni: Račić, Andjelić, Jarović, Repnik; Žiger, Bobičanec, Šušnjara.

Nogometaši Mure so na Dobu dosegli novo zmago, ki jih je popeljala le na pol koraka do prve lige. Tri točke so si priborili z izvrstnima prostima streloma v prvem polčasu, v katerem so bili črno-beli tudi igralsko boljši od domačinov. Že v 6. minuti je žoga po akciji in podaji Amadeja Maroše ter strelu Bobičanca oplazila prečnik. Nato so s streli poskušali znova Bobičanec ter Maroša in Alen Kozar, vendar je bil zelo dobri vratar Doba Matic Čretnik vselej zanesljiv in je vedno brez težav ujel žogo. A ob Murinih prostih strelih je bil vseeno nemočen. V 28. minuti je bil prosti strel dosojen po prekršku nad Vašem. Videti je bilo že, da bo slednji tudi izvedel prosti strel, a je s finto pustil prostor Bobičancu, ki je z močnim strelom zadel levi kot Čretnikovih vrat - 0 : 1.


V 34. minuti so domači branilci zrušili Roka Sirka. Skoraj z istega mesta, kakšen meter zunaj kazenskega prostora, je tokrat prosti strel res izvedel Vaš in s plasiranim udarcem žogo spravil od prečnika v mrežo - 0 : 2. To je bil tudi izid prvega dela in videti je bilo, da bo Mura z lahkoto prišla do nove zmage.


Toda v drugem delu Sobočani niso bili več tako nevarni, zato pa so začeli bolj agresivno igrati domačini. V 51. minuti je po hitrem protinapadu Dejanu Kurbusu in celotni obrambi ušel rezervist Gašper Repnik, preigral še vratarja Kristijana Matoševića in žogo poslal v mrežo - 1 : 2. Dob je začel še bolj pritiskati in Mura je morala več pozornosti posvetiti obrambnim nalogam. V tem drugem delu sta bila za vrata domačih nevarna le še Zvonimir Žiger in rezervist Žan Karničnik, to pa je bilo tudi vse od soboških napadov. Proti koncu srečanja so igralci Doba poskušali z visokimi podajami, ki pa jih je vse zanesljivo lovil Matošević in Mura je tako z zmago s tesnim izidom spravila v žep nove tri točke, ki so ji na široko odprla vrata prve lige. Ker sta v tem krogu zmagali tudi Nafta in Drava, imajo tako Sobočani še vedno enajst točk prednosti (65) pred Lendavčani (54) in dvanajst pred Ptujčani (53). Če bo Mura v nedeljo v Fazaneriji premagala Bravo, in če bosta še prej Drava in Nafta v medsebojnem obračunu remizirali, bodo črno-beli že štiri kroge pred koncem tudi teoretično že prvoligaši.

Mura: Matošević, Boškovič, Kurbus, Žiger, Kozar kap., Maruško, Kous, Bobičanec, Vaš (Kouter, 77), Maroša (Karničnik, 65), Sirk (Šušnjara, 84). Trener: Ante Šimundža.

nogomet mura Roltek Dob 1 : 2 2. SNL
Kaj zdaj berejo drugi