vestnik

Mura: Se bo obrisala pod nosom za nedeljsko tekmo?

Tomo Köleš, 31. 7. 2018
Jure Zauneker
Aktualno

Mura je prav nič kriva padla v zmešnjavo terminov prve slovenske nogometne lige in evropskih tekmovanj. Prav možno je, da nedeljskega srečanja med črno-belimi in Domžalami ne bo. 

Domžale bodo namreč v četrtek, 2. avgusta, ob 20.30 doma odigrale povratno evropsko tekmo proti ruski Ufi. Na srečanju v Rusiji je bilo 0 : 0, in če se bo Domžalčanom uspelo uvrstiti v nadaljnji krog, naj bi jih že v torek, 7. avgusta, čakala nova evropska preizkušnja. Nedeljski termin srečanja 3. kroga prve slovenske lige med Muro in Domžalami s predvidenim začetkom ob 18. uri pa je enostavno preblizu obema domžalskima evropskima tekmama. Napor bi bil za varovance Simona Rožmana enostavno prevelik.


A ta težava se je pojavila ob povsem nepravem času za Muro in njene privržence. Po odlični predstavi v Mariboru bi ravno zdaj spet trumoma drli v Fazanerijo, še posebej, ker so Domžale tudi vodilne na lestvici prve lige. Veliko simpatizerjev črno-belega kluba je že kupilo vstopnico, pa tudi Planet TV si je že rezerviral neposredni prenos. Sedaj pa se lahko zgodi, da bo vsa ta energija precej izpuhtela, če Murine domače tekme v nedeljo sploh ne bo.

b1ec75ec8762653fe019f09828698ea8
Jure Zauneker
Bo Mura v nedeljo sploh videla Domžale?


Za zdaj obstaja več variant, kaj bi se lahko zgodilo. Najverjetnejša je ta, ki jo omenja tudi uprava Mure: "Vprimeru, da se Domžale uvrstijo v naslednji krog Lige Europa, bo tekma med Muro in Domžalami prestavljena. Seveda bodo kupljene vstopnice v primeru preložitve veljale tudi za nov termin, ki bo določen naknadno." Najboljša rešitev za navijače Mure bi bila, če se Domžalam ne bi uspelo uvrstiti v naslednji krog Lige Europa, saj bi bila takrat nedeljska tekma z Muro ob predvidenem terminu. Zato bodo sedaj morda celo lokalpatriotsko, ne pa tudi patriotsko, navijali za Ufo. Edini minus te variante je, da bi v primeru izpada Domžale prišle v Mursko Soboto precej nasajene in željne popraviti slab vtis.
Ena od variant je tudi, da se Mura ne bi strinjala s preložitvijo tekme, vendar je to najmanj verjetna različica, saj to ne bi vplivalo na odločitev slovenske nogometne zveze, pa tudi Mura si ne želi slabih odnosov z drugimi klubi. Lahko bi se zgodilo tudi, da bi se preložil termin naslednje evropske tekme Domžal, če bi se te uvrstile v naslednji krog, a je tudi to manj verjetna verzija. Zato bo treba počakati na pozni četrtkov večer, ko bo znano, kako so se odrezale Domžale proti Ufi, in takrat bo vse bolj jasno. Seveda pri nogometnem klubu Domžale o srečanju z Muro sploh še ne razmišljajo, saj so jim vse misli usmerjene le v dvoboj z Ufo.

5dae16c2c8a476f7ece6a6b218378c74
Jure Zauneker
Mura se je zaradi evropskih tekem Domžal že spet znašla v zmešnjavi terminov.


Zanimivo pa je, da se je podobna stvar zgodila že lansko poletje, takrat v pokalnem tekmovanju Slovenije, s katerim sicer slovenska zveza večkrat postopa kot svinja z mehom (tekme so tudi ob sredah ob 13. in 15. uri, ko so delovni ljudje še v službah). In spet se je Mura morala prilagoditi Domžalam. Potem ko so le-te v evropskem tekmovanju izločile Freiburg in bi se morale v pokalu Slovenije pomeriti z Muro v Fazaneriji, je bila tekma preložena na poznejši termin, ko Domžale niso bile več tako "vroče" in ko ni bilo več tako velikega obiska. Takrat je sicer ta preložitev Muri dobro dela, saj je premagala Domžale s 3 : 1, in to ne srečno, ampak zasluženo po boljši igri.
Murini navijači se lahko upravičeno vprašajo, če se ni že prej vedelo za možnost napredovanja Domžal in termine evropskih tekem, ne pa da se bodo stvari usklajevale le dva dni pred tekmo, ko ljudje že kupujejo vstopnice. In vprašanje je, če bi se kaj podobnega lahko zgodilo recimo v nemški Bundesligi, kjer so stvari organizirane tudi v primeru različnih možnosti že daleč vnaprej.

b39ac082bbecbe3354068f38a7af7abf
Jure Zauneker
Na lanski pokalni tekmi v Murski Soboti je bil letos znova odlični Senijad Ibričić zelo bled, Luka Bobičanec pa izvrsten.

nogomet Mura - Domžale preložitev prvenstvo