vestnik

Murskosoboška občina zaradi pritožbe preklicala dražbo

T. M., 24. 6. 2020
Nataša Juhnov
Objekta slaščičarne Šport več ni ob zemljišču (na mestu, kjer so parkirani avtomobili na fotografiji), ki ga občina torej kljub dvakratnemu poskusu ne bo prodala.
Aktualno

Pred kratkim smo poročali, da namerava Mestna občina Murska Sobota prodati 53 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Zvezni ulici v središču mesta.

Že je objavila javno namero za sklenitev pogodbe o prodaji, pri čemer je bila najnižja določena ponudbena cena za zemljišče 5300 evrov. Potem ko se je za nakup zemljišča v neposredni bližini avtobusne postaje prijavilo šest interesentov, so si v občinski upravi premislili in postopek prodaje ustavili. Kot so takrat pojasnili, so med drugim ugotovili, da glede na velik interes za nakup zemljišča tovrstna prodaja ne bi bila najprimernejša, in hkrati napovedali izvedbo dražbe. To so res razpisali v začetku maja, dražba, kjer bi bila izklicna cena za omenjeno zemljišče spet 5300 evrov, bi morala biti 26. maja. A so si spet premislili, saj je nekaj dni prej župan Aleksander Jevšek izdal sklep o ustavitvi dražbe, za katero je bilo že vplačanih 11 varščin. Zakaj? V mestni upravi pojasnjujejo, da so prejeli pritožbo enega izmed interesentov za nakup nepremičnine, zato so v skladu z zakonodajo in določbo objavljene dražbe postopek ustavili. »Zaradi nekaterih odprtih pravnih poslov in nerešenih vprašanj, ki bi lahko imela vpliv na druge projekte Mestne občine Murska Sobota, je bila najbolj smotrna odločitev, da postopek prodaje ustavimo,« so še zapisali v dodatni obrazložitvi. Pri tem niso navedli, za katere pravne posle in nerešena vprašanja gre. Občina ponovne izvedbe javne dražbe ne načrtuje. Kot smo prav tako že pisali, je bil v bližini tega zemljišča začasno postavljen montažni objekt slaščičarne Šport, ki je bila pred tem dolga leta v Slovenski ulici, po prenovi te ulice pa tam več ne bo mogla biti. Lastnik slaščičarne Istref Emruli nam je potrdil, da se je tudi sam prijavil na dražbo, ker pa je bila preklicana, zdaj ne ve, kje bo slaščičarna v prihodnje delovala. Objekt so medtem že preselili nedaleč stran na zemljišče v njegovi lasti ob mestni tržnici.

murska-sobota zvezna-ulica dražba