vestnik

Na kvizu Mladi in kmetijstvo tekmovali tudi Pomurci, zmaga v Suho Krajino

Vestnik.si, 14. 4. 2024
KGZS
Na kvizu Mladi in kmetijstvo so slavili člani DPM Suha Krajina.
Aktualno

Sodelovalo je dvanajst ekip.

Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) je v sodelovanju s Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije (KGZS) in Društvom podeželske mladine (DPM) Velike Lašče organizirala že 52. državni kviz Mladi in kmetijstvo. 

Tekmovanja, ki je potekalo v Velikih Laščah, se je udeležilo dvanajst ekip, ki so se predhodno izkazala na regijskih tekmovanjih. Med udeleženci je bila tudi ekipa DPM Sveti Jurij ob Ščavnici, sestavljale so jo Maja Himelrajh, Nina Horvat in Anja Sodec. 

Vse ekipe so se pomerile v znanju o zdravju mladih, suhi robi, ekološkem kmetovanju in o tem, kaj vse ogroža naš gozd. Zmago na kvizu, ki je potekal pod budnimi očmi strokovne komisije v sestavi Jana Žiberna, Martina Robačer, Eva Mlakar, Andrej Andoljšek, Polona Rigler Grm in Mojca Bozovičar, so si zagotovili člani DPM Suha Krajina, drugo mesto je pripadlo Društvu kranjske in tržiške podeželske mladine, tretji so bili mladi iz DPM Primorska. 

Prireditev se je sicer začela s tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov, zaključila pa se je z zabavo ob zvokih ansambla Firbci. 

mladi-in-kmetijstvo državni-kviz