vestnik

Nadomestne odločbe o neznižani višini državne štipendije že v odpremi

Vestnik.si, 26. 2. 2024
Jure Kljajić
Novela določa korekcijo zakonodaje, da štipendisti od 1. januarja 2024 ne bodo prejeli nižjih nakazil štipendij.
Aktualno

Center za socialno delo Pomurje sporoča, da so nadomestne odločbe o neznižani višini državne štipendije že v postopku odpreme.

Center za socialno delo Pomurje je v začetku decembra lanskega leta preko sredstev javnega obveščanja obvestil javnost o sprejetju novele Zakona o štipendiranju (ZŠtip-1C). Ena od ključnih sprememb novele je, da se državne štipendije od 1. januarja 2024 ne bodo znižale, ampak bodo ostale enake kot na dan 31. decembra 2023.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je pripravilo nadomestne odločbe, ki s 1. januarjem 2024 razveljavljajo del odločbe, ki določa višino državne štipendije od 1. januarja 2024 dalje. Preostali del odločb ostaja nespremenjen.

Na Centru za socialno delo Pomurje bo potrebno odpremiti večje število takih odločb. Vsi upravičenci do državne štipendije bodo prejeli nadomestne odločbe, postopek odpreme nadomestnih odločb je stekel v sredo, 21. februarja 2024.

V primeru, da ste nadomestno odločbo za državno štipendijo že prejeli ali pa je še niste prejeli, je bila državna štipendija za mesec januar 2024 izplačana v skladu z novo odločbo, še dodaja Sandra Babič, direktorica CSD Pomurje. 

zakon-o-štipendiranju državna-štipendija odločbe csd-pomurje