Petčlanska komisija v sestavi Ernest Novak, Štefan Železen, Marjan Marič, Vlado Smodiš in Ladislav Gjörek je ocenjevala 35 vzorcev vin pomurskih vinarjev in vinogradnikov, ki zalagajo 97 lokalov v Prekmurju. Ocenili so, da najboljši prekmurski špricer točijo v Kuzmi, v Gostilni Gaberšek, ter v Gostilni in piceriji Ajda na Cankovi.
Preberite še
Odpri v novem zavihku![Slovenska hiša v Parizu.](http://cdn.kme.si/public/images-cache/810xX/2024/07/26/c01ff3c5568faf19bbbb172e7824ff9a/66a364fc064cb/c01ff3c5568faf19bbbb172e7824ff9a.jpeg)
Slovenska hiša v Parizu tudi s prekmurskim pridihom. Puconsko podjetje je dobavitelj uradnemu ponudniku gostinskih storitev
Slovenska hiša je namenjena promociji države v najširšem smislu.
Na drugo mesto se je uvrstilo vino Vlada Smodiša iz občine Puconci, ki vino toči na Turistični kmetiji Smodiš v Otovcih. Tretje mesto je osvojil vzorec vina Draga Šinkeca, ki je postal najboljši vinar v občini Moravske Toplice, s svojim vinom pa zalaga Gostišče Oaza v Mlajtincih. Na četrtem mestu je pristal vzorec vina Janeza Grabarja, na petem Milana Horvata, sledita pa še Viktor Šiftar in Janez Erniša.
Na območju občine Lendava točijo najboljše špricerje v štirih gostinskih lokalih, in sicer v Ribiškem domu Lendava, v Baru Lastoria Hotiza, v dnevnem baru Jakšič Adela ter na stolpu Vinarium. Z vini jih zalaga vinar Borut Smej.
Kako je potekalo ocenjevanje, pa si lahko preberete tukaj.
Najboljši prekmurski špricer točijo v Gostilni Gaberšek v Kuzmi ter v Gostilni in piceriji Ajda na Cankovi, kjer jih z vinom zalaga Alojz Marič, ki je postal tudi najboljši vinar v občinah Kuzma in Cankova.