vestnik

Najboljši prekmurski špricer točijo v Kuzmi

D. N., 14. 8. 2020
Damjana Nemeš
V Ivanovcih je potekalo že enajsto ocenjevanje prekmurskih špricerjev.
Aktualno

Enajsto ocenjevanje prekmurskih špricerjev, ki sta ga tudi letos pripravila Društvo vinogradnikov Goričko in Javna služba za kmetijstko svetovanje, je potekalo v Vinogradniškem centru Goričko v Ivanovcih.

Petčlanska komisija v sestavi Ernest Novak, Štefan Železen, Marjan Marič, Vlado Smodiš in Ladislav Gjörek je ocenjevala 35 vzorcev vin pomurskih vinarjev in vinogradnikov, ki zalagajo 97 lokalov v Prekmurju. Ocenili so, da najboljši prekmurski špricer točijo v Kuzmi, v Gostilni Gaberšek, ter v Gostilni in piceriji Ajda na Cankovi.

prekmurski-špricer, ocenjevanje, ivanovci
Damjana Nemeš
V Ivanovcih je potekalo že enajsto ocenjevanje prekmurskih špricerjev.

Na drugo mesto se je uvrstilo vino Vlada Smodiša iz občine Puconci, ki vino toči na Turistični kmetiji Smodiš v Otovcih. Tretje mesto je osvojil vzorec vina Draga Šinkeca, ki je postal najboljši vinar v občini Moravske Toplice, s svojim vinom pa zalaga Gostišče Oaza v Mlajtincih. Na četrtem mestu je pristal vzorec vina Janeza Grabarja, na petem Milana Horvata, sledita pa še Viktor Šiftar in Janez Erniša. 

Na območju občine Lendava točijo najboljše špricerje v štirih gostinskih lokalih, in sicer v Ribiškem domu Lendava, v Baru Lastoria Hotiza, v dnevnem baru Jakšič Adela ter na stolpu Vinarium. Z vini jih zalaga vinar Borut Smej. 

rezultati ocenjevanja
Ernest Novak
Rezultati enajstega ocenjevanja prekmurskih špricerjev.

Kako je potekalo ocenjevanje, pa si lahko preberete tukaj. 

Najboljši prekmurski špricer točijo v Gostilni Gaberšek v Kuzmi ter v Gostilni in piceriji Ajda na Cankovi, kjer jih z vinom zalaga Alojz Marič, ki je postal tudi najboljši vinar v občinah Kuzma in Cankova.

prekmurski-špricer ocenjevanje vinogradniški-center-goričko