Petčlanska komisija v sestavi Ernest Novak, Štefan Železen, Marjan Marič, Vlado Smodiš in Ladislav Gjörek je ocenjevala 35 vzorcev vin pomurskih vinarjev in vinogradnikov, ki zalagajo 97 lokalov v Prekmurju. Ocenili so, da najboljši prekmurski špricer točijo v Kuzmi, v Gostilni Gaberšek, ter v Gostilni in piceriji Ajda na Cankovi.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuPridelovalce žit že zdaj boli glava. Pšenica in ječmen prehitro klasita
Kmete skrbijo še odkupne cene.
Na drugo mesto se je uvrstilo vino Vlada Smodiša iz občine Puconci, ki vino toči na Turistični kmetiji Smodiš v Otovcih. Tretje mesto je osvojil vzorec vina Draga Šinkeca, ki je postal najboljši vinar v občini Moravske Toplice, s svojim vinom pa zalaga Gostišče Oaza v Mlajtincih. Na četrtem mestu je pristal vzorec vina Janeza Grabarja, na petem Milana Horvata, sledita pa še Viktor Šiftar in Janez Erniša.
Na območju občine Lendava točijo najboljše špricerje v štirih gostinskih lokalih, in sicer v Ribiškem domu Lendava, v Baru Lastoria Hotiza, v dnevnem baru Jakšič Adela ter na stolpu Vinarium. Z vini jih zalaga vinar Borut Smej.
Kako je potekalo ocenjevanje, pa si lahko preberete tukaj.
Najboljši prekmurski špricer točijo v Gostilni Gaberšek v Kuzmi ter v Gostilni in piceriji Ajda na Cankovi, kjer jih z vinom zalaga Alojz Marič, ki je postal tudi najboljši vinar v občinah Kuzma in Cankova.