vestnik

(Najboljši zaposlovalci v regiji) Zadovoljni zaposleni so gonilo uspeha

Damjana Nemeš, 10. 12. 2021
Arhiv podjetja
Farmtech s sedežem v Ljutomeru je kot slovenski pionir na področju razvoja, izdelovanja in prodaje transportnih in gospodarskih vozil za potrebe kmetijstva in gradbeništva na trgu prisoten od leta 1954.
Aktualno

Podjetja se zavedajo, da je za njihov razvoj ključno vlaganje v dobro delovno okolje. Prihodnost gradijo na razvoju lastnega kadra.

Ob Arcontu, ki si je po mnenju strokovne komisije prislužil naslov najboljšega zaposlovalca desetletja v regiji, so se v to kategorijo uvrstila še podjetja Cleangrad, Farmtech, Medicop in Elrad Electronics.

Glavna dejavnost podjetja Cleangrad, ki je vodilni ponudnik čistih prostorov v Evropi, je proizvodnja kovinskih konstrukcij in njihovih delov. Proizvajajo jih za farmacevtska podjetja, laboratorije, mikroelektronska podjetja, operacijske sobe in bolnišnice ter za živilsko industrijo, to je za tiste prostore, v katerih je sterilno okolje ključnega pomena, najpomembnejši ciljni trg podjetja pa so države Beneluksa. »Po eni strani smo dovolj veliki, da lahko prevzemamo velike projekte na ključ, po drugi strani pa dovolj majhni, da smo fleksibilni in se lahko prilagajamo kupcem, s katerimi začnemo sodelovati že v fazi projektiranja. Imamo lasten razvojni center in nenehno razvijamo tako nove izdelke kot prilagoditve obstoječih, da so ti pisani na kožo našim kupcem. Naš moto pri gradnji čistih prostorov je perfekcija do najmanjšega detajla,« pove direktor Jernej Zupančič. Eno večjih prelomnic v podjetju je pomenilo leto 2005, ko so začeli sodelovati z belgijskim gigantom Pfizerjem. »Po dveh letih truda smo prišli do največjega farmacevta. In ko postaneš tako dober, da lahko delaš za največjega, lahko delaš za vse. Zveni morda enostavno, vendar je preboj do največjih farmacevtskih podjetij zelo težak in zahteva veliko vložene energije in dela,« poudarja sogovornik, ki je zasluge za ta uspeh pripisal vodstvu podjetja in inovativnim delavcem. V podjetju, v katerem je več kot 200 zaposlenih, si prizadevajo za to, da je kader zadovoljen, da rad prihaja na delo in svoje delo tudi dobro opravlja, kar prinaša uspehe. »Zavzemamo se tudi za vključenost dijakov in študentov v naše delovno okolje, omogočamo jim opravljanje delovne prakse, dajemo pa tudi štipendije in možnosti počitniškega dela ter jim s tem tudi omogočamo kasnejšo zaposlitev v našem podjetju. Izobraževanje na tematiko aktivnega staranja delovne sile in s tem vključenosti v delovni proces smo omogočili starejšim zaposlenim, ker pa zaposlujemo tudi državljane tretjih držav, se zavzemamo za njihovo vključenost v naše podjetje in njihovo asimilacijo na splošno,« je dejal Zupančič. Podjetje je imelo tudi v zadnjih dveh letih, ko so skoraj celotno prebivalstvo zajeli ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusne bolezni, vedno dovolj dela in so se bolj ukvarjali s tem, kako pravočasno izpolniti vse dobavne roke. »V tem času smo tudi nenehno zaposlovali na vseh področjih, ves čas smo dosegali rast prodaje in obseg poslovanja. Z veseljem lahko rečemo, da nismo imeli izpada proizvodnje, za kar so poskrbeli dobri preventivni ukrepi in odgovorno vedenje vseh zaposlenih,« je še dejal direktor Cleangrada.

cleangrad, naj-zaposlovalec
Arhiv podjetja
V podjetju Cleangrad verjamejo, da vlaganje v nove tehnologije, opremo in izboljšave proizvodov prispeva k doseganju rezultatov, ki jih uvrščajo med najboljše v panogi.

Farmtech

Farmtech s sedežem v Ljutomeru je kot slovenski pionir na področju razvoja, izdelovanja in prodaje transportnih in gospodarskih vozil za potrebe kmetijstva in gradbeništva na trgu prisoten od leta 1954. Proizvodni program obsega izdelavo traktorskih, potisnih in plato prikolic, trosilnikov organskih gnojil ter cistern za gnojevko, vsi proizvodi pa imajo dolgo življenjsko dobo in slonijo na praktični konstrukciji, kar podjetju omogoča izpolnjevanje najvišjih standardov kakovosti, ki jo stranke zahtevajo. »Največji poudarek dajemo razvoju novih proizvodov, intenzivno vlagamo v najnovejše tehnologije in lasten kader ter spodbujamo kreativnost. Prepričani smo, da je kombinacija vsega tega ključna za uspeh, nenehno rast in razvoj podjetja. Svojo uspešno pot še gradimo na dobro znani tradiciji, visoki kakovosti in veliki prepoznavnosti, poleg tega pa nam veliko pomeni lokalna pripadnost naših zaposlenih, ker ohranja dolgoročno stabilnost podjetja,« je povedal direktor Konrad Niderl. Podjetje, ki v dveh proizvodnih obratih v Ljutomeru zaposluje 390 ljudi, ves čas skrbi za usposabljanje in izpopolnjevanje kadra. Organizirajo strokovna izobraževanja, učenje tujih jezikov, razvit imajo tudi proces mentorstva in ponujajo različne oblike nagrajevanja zaposlenih za doprinos k uspešnosti podjetja. V okviru Farmtechove akademije so letos začeli razvoj lastnega kadra, to je varilcev kot enega izmed deficitarnih poklicev. »Najbolj pomembno nam je, da smo kot zaposlovalec pošteni in odgovorni do naših zaposlenih ter da so zaposleni zadovoljni in ponosni, da so del družine Farmtech,« je še dejal direktor in dodal, da epidemija tudi njim ni prizanesla, zato so se morali prilagoditi razmeram in zagotoviti nemoten potek proizvodnih postopkov. »Za to gre v prvi vrsti zahvala vsem zaposlenim in prav zato lahko danes govorimo o rasti podjetja,« je poudaril Konrad Niderl.

farmtech, konrad-niderl
Arhiv podjetja
Konrad Niderl, direktor podjetja Farmtech, pravi, da so se med epidemijo morali prilagoditi razmeram in zagotoviti nemoten potek proizvodnih postopkov, za to pa gre v prvi vrsti zahvala vsem zaposlenim.

Medicop

Medicop je mednarodno uveljavljeno podjetje, ki razvija in proizvaja medicinsko opremo ter reševalna in posebna vozila za domači in tuji trg. Njihovi izdelki, ki so umeščeni v bolnišnicah in zdravstvenih centrih v šestdesetih državah sveta, so prepoznani kot eni najkakovostnejših in zaupanja vrednih, saj v podjetju, ki zaposluje nekaj več kot sto ljudi, vseskozi stremijo h kakovosti in zanesljivosti izdelkov. Z njimi zagotavljajo rešitve, ki ohranjajo in rešujejo življenja, kar je tudi vizija podjetja, nenehno pa vlagajo v razvoj tehničnih izboljšav in novosti v lastnem razvojnem centru.

murska-sobota, medicop, peter-podlunšek, reševalna-vozila
Nataša Juhnov
Medicop je mednarodno uveljavljeno podjetje, ki razvija in proizvaja medicinsko opremo ter reševalna in posebna vozila za domači in tuji trg.

Elrad Electronics

Elrad Electronics, ki za številna svetovna podjetja razvija, proizvaja in dobavlja elektronske sklope na področju bele tehnike in električnih orodij, je od lani nova družba Elrada International. Podjetje, ki je zaradi znanja ter hitrega širjenja inženirskih in razvojnih sposobnosti uspelo svojo dejavnost razširiti na evropsko, azijsko ter obe ameriški celini, stremi pri svojem delu h kakovosti, učinkovitosti za znižanje stroškov svojih proizvodov ter k pravočasni dobavi kupcem, s katerimi so zgradili dolgotrajen ter zvest odnos.

elrad, boris-štefančič, branko-šeruga, gornja-radgona, elrad-international
Vanesa Jaušovec
Elrad Electronics za številna svetovna podjetja razvija, proizvaja in dobavlja elektronske sklope na področju bele tehnike in električnih orodij.

pomursko-podjetje-desetletja zaposlovalci arcont cleangrad mecicop farmtech elrad