vestnik

Najzvestejši navijači že na Brniku pričakali srebrne odbojkarje

STA, 30. 9. 2019
Damjan Žibert/24ur.com
Srebrni odbojkarji.
Aktualno

Slovenski srebrni odbojkarji, aktualni evropski podprvaki, so v domovini. Na brniškem letališču jih je ponoči okrog poldruge ure zjutraj pričakalo okrog 150 navijačev, ki so nosilcem srebrnih odličij z letošnjega evropskega prvenstva stisnili roko, čestitali in prejeli tudi nekaj avtogramov.

Pozna ura povratka odbojkarjev s finala prvenstva stare celine v Parizu, ki so ga Slovenci izgubili s Srbi (1:3), je bila bržkone glavni razlog, da navijačev, ki so poskrbeli za fantastično vzdušje v Stožicah, ni bilo še več.

odbojka, eurovolley-2019, slovenija---islandija
Damjan Žibert/24ur.com
Navijači na Brniku pričakali odbojkarje.


Večja bo množica danes ob 17. uri, ko bo Kongresni trg v Ljubljani gostil uradni sprejem za odbojkarje, pridružili pa sem ji bodo tudi junaka Vuelte kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar ter kajakaša Eva Terčelj in Nejc Žnidarčič ter kanuist Luka Božič, dobitniki kolajn s svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju ta konec tedna v španskem Seu d'Urgellu.

A tudi maloštevilna množica navijačev je na osrednjem slovenskem letališču na nočnem sprejemu prešerno slavila. Prišli so najbolj vneti, oblečeni v navijaško opremo, poslikani po obrazih s slovenskimi zastavami in številnimi slovenskimi trobojnicami ter ostalo navijaško opremo.

odbojka, eurovolley-2019, slovenija---islandija
Damjan Žibert/24ur.com
Navijači na Brniku pričakali odbojkarje.


Za dodatno dobro razpoloženje je poskrbel narodnozabavni trio Domačini iz enega od slovenskih centrov odbojke - Kamnika. Z nekaterimi ponarodelimi pesmimi ansamblov bratov Avsenik, Lojzeta Slaka in Franca Miheliča so navijače pripravili tudi do skupinskega prepevanja in vriskanja.

Glasbo so ob prihodu odbojkarjev pred letališko stavbo preglasile raglje, troblje, vuvuzele in glasno navijanje množice. Prvi je pokal za osvojeno drugo mesto v Evropi nato na letališču vidno vesel dvignil kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut, za njim pa ostali slovenski junaki minulih dveh tednov, ki so še enkrat navdušili množico, ki je v preteklih dneh pokazala, da si je odbojka na domačem evropskem prvenstvu priigrala zvesto občinstvo.

odbojka ep