vestnik

(NAPOVED) Te vsebine prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 28. 9. 2023
Jure Kljajić
Vestnik 28. 9. 2023.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- V novem Vestniku lahko berete o tem, da je Zavod za varstvo narave podal prijavo na policijo zaradi požaganih dreves ob poškodovanem nasipu na Dolnji Bistrici. Te so podrli zaradi potrebne obnove in razširitve nasipa.

- V revizijskem poročilu je bila ugotovljena vrsta nepravilnosti pri poslovanju javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan. Vsebina zelo bremeni direktorja zavoda Roberta Celca. 

- Z novelo zakona o verski svobodi se je bistveno znižala višina državnega kritja prispevkov duhovnikov. Država bo tako krila le 60 odstotkov prispevkov, ob tem pa se ta pravica namenja samo slovenskim državljanom. Do kritja prispevkov tako med drugim nista upravičena evangeličanska duhovnika Peter Andrejčak in Judit Andrejek. 

- Tokratna tema meseca v Penu so hišni ljubljenčki. Ti postajajo družinski člani in celo nadomeščajo otroke, ugotavljajo nekateri sogovorniki.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika je tudi legendarna revija Stop.  
napoved Vestnik