vestnik

(NAPOVED) To prinaša novi Vestnik

Vestnik.si, 18. 4. 2024
vestnik.si
Vestnik št. 16.
Aktualno

Četrtek je dan za Vestnik in tokrat vas vabimo k branju naslednjih zanimivih vsebin.

- Pišemo o razpisu ministrstva za okolje, podnebje in energijo za sofinanciranje sončnih elektrarn na javnih objektih, na katerega se je prijavil tudi konzorcij občin pod vodstvom župana puconske občine Uroša Kamenška. A te bodo verjetno izvisele, saj so prepozno dobile informacijo o tem, za koliko kilovatov na vlogo posamezne občine bo izdanih soglasij. 
- V Pomurju so z aprilom ukinili devet digi info točk. Gre za projekt Ministrstva za digitalno preobrazbo, ki ga izvaja Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, njegov osnovni namen pa je pomoč digitalno manj pismenim ljudem oziroma povečevanje digitalne vključenosti. Ministrstvo kot razlog ukinitve skupno 60 od 222 digi info točk po Sloveniji navaja racionalno porabo javnega denarja, v eni od ukinjenih točk na Goričkem pa so prepričani, da projekt niti ni bil dobro zastavljen, obenem pa, pravijo še, da ukinitev ni poštena do posameznikov, ki ta znanja in pomoč potrebujejo.
- Pišemo tudi o tem, da sadjarji od letos lahko svoj pridelek pred pozebo zavarujejo le še pri podružnici avstrijske zavarovalnice, to je Agro zavarovalnica. Zavarovalnica Triglav je od ponudbe tega zavarovanja odstopila, saj po njihovem mnenju pozeb v obstoječem sistemu ne morejo več obravnavati kot nevarnost, ki je lahko ustrezno zavarovaljiva.
- Dneva odprtih kleti, prireditve, ki jo je organiziralo podjetje Radgonske gorice in kjer je bil osrednji dogodek dvig steklenic penine iz reke Mure, letos ne bo. Kot so povedali v podjetju, morajo prireditev prevetriti, tako da se vrača na seznam dogodkov prihodnje leto.
Svoj izvod Vestnika lahko dobite na pošti ali v bolje založenih prodajalnah. Na naročnino pa se lahko naročite tudi preko spleta, na spletni povezavi https://trafika24.si/narocanje/vestnik  ali nas pokličete na 02 535 1410. V družbi Vestnika sta tudi legendarna revija Stop in priloga Slovenske počitnice.
napoved Vestnik