vestnik

(TURIZEM) Nastanitveni obrati lahko znova odprejo vrata

STA, 26. 4. 2021
A. Nana Rituper Rodež
Nastanitveni obrati lahko danes znova odprejo svoja vrata. Vendar pod določenimi pogoji.
Aktualno

Nastanitveni obrati po vsej državi lahko od danes znova sprejmejo goste, ne glede na velikost, pa lahko odprejo največ 30 sob. Za koriščenje nastanitve mora potrošnik predložiti negativen test na okužbo z novim koronavirusom ali pa dokazilo o prebolelosti oziroma cepljenju. S tem je znova mogoče koristiti tudi turistične bone.

Dokazila, da niso okuženi oziroma da so covid-19 že preboleli ali bili cepljeni, morajo gostje osebju predložiti, ko se prijavijo za bivanje v nastanitvenem obratu. Ta pogoj ne velja za otroke, ki še niso dopolnili 15 let in v nastanitvenem obratu bivajo s svojimi starši ali skrbniki. Nastanitveni obrati lahko ponujajo tudi storitve za dobro počutje, denimo koriščenje bazena, a le za svoje goste.

moravske toplice, turizem, sončenje
Nataša Juhnov/Vestnik.si
Bazeni bodo na voljo le za goste hotela.


V turistični panogi so dodatno odpiranje dejavnosti pozdravili, kritični pa so do pogojev delovanja. Vlada je to odločitev sprejela v sredo zvečer, sektor pa je opozoril, da je bilo za operativne postopke zelo malo časa in da ponudniki v tako kratkem času niso sposobni pripeljati gostov. Zaradi omejitve pri številu sob večji ponudniki razmišljajo, ali se jim odpiranje sploh splača.

turizem ukrepi koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi