vestnik

Nogometna tržnica: Rudonja v Lendavi, Mura ostala brez Velikonje

Vestnik.si, 27. 6. 2018
Nataša Juhnov
Arpad Vaš se vrača v Lendavo. 
Aktualno

Se Muri obeta generalni pokrovitelj? V igri menda dve imeni. Nafta opravila skupščino društva, kjer so si za primarni cilj v novi sezoni postavili napredovanje v 1. SNL.

NogometašiMureso včeraj odigrali prvo prijateljsko tekmo po začetku priprav. V Gornji Radgoni so igrali z Uralomiz Jekaterinburga, v dresu katerega nastopa tudi Pomurec Grega Balažic. Ruski prvoligaš je slavil s 4 : 1 (1 : 0).Edini gol za Muraše je v zadnji minuti tekme dosegelMatic Maruško.


ea4515ce25c19b2b839e8a5ef1447470
Janko Rath
Mladen Rudonja (v zelenem) je za Olimpijo igral v Murski Soboti, njegov sin Roy pa je zdaj oblekel dres lendavske Nafe.


Mura je srečanje začela v postavi Šafarić, Karničnik, Bošković, Kurbus, Šturm, Kozar, Lorbek, Rebernik, Šlak, Kouter in Maroša, v drugem polčasi pa so igrali Matošević, Kous, Bošković, Peričić, Šturm, Maruško, Sočič, Šušnjara, Horvat, Bobičanec in Sirk.
Igrale so torej tudi nove okrepitve, in sicerŠpiro Peričić,Tomi Horvat,Klemen Šturm inMihael Rebernik. O morebitnih novih okrepitvah, če sploh bodo, iz Fazanerije za zdaj še ne poročajo, med zvestimi privrženci črno-belih pa se šušlja, da bi lahko moštvo okrepil še kakšen nogometaš znanega imena. Govorilo se je celo o EtienuVelikonju, ki je v preteklosti že igral za Gorico, Maribor in Olimpijo, vendar, kot poročajo nizozemski mediji, je Velikonja za vsaj leto dni še podaljšal pogodbo z nizozemskih klubom Willem II. Drugo ime, ki je v "obtoku" med navijači, je Elvis Džafić, bivši vratar Olimpije in zdajšnji kranjskega Triglava, ki je v dodatnih kvalifikacijah za 1. SNL izločil ptujsko Dravo.

3a221840498b7dcef32ceea5ed06f4b4
Andrej Petelinšek
Etien Velikonja je v Sloveniji nazadnje igral za Olimpijo.


Spomnimo še, da je na izredni skupščini kluba prišlo do spremembe na mestu predsednika, to je postal Robert Kuzmič, pravzaprav gonilna sila kluba, v katerem deluje od poletja 2015, zato so tudi postala vse glasnejša ugibanja, da bo Mura dobila novega, generalnega pokrovitelja. V igri sta menda dve uspešni gospodarski družbi.
Do sprememb je prišlo tudi v Lendavi. Nafta je opravila skupščino društva, kjer so si za primarni cilj v novi sezoni postavili napredovanje v 1. SNL, potem, ko si Lendavčanomv napeti končnici pretekle sezone ni uspelo zagotoviti prvoligaške vstopnice. Član izvršilnega odbora kluba pa je postal lendavski župan Anton Balažek.


Pestro je še pri kadrovanju v moštvu. Nafto sta zapustila Liridon OsmanajinMarko Ilić, v modrem dresu pa bo znova zaigral Arpad Vaš,ki se je razšel z Muro. Lendavčane je okrepil tudi Roy Rudonja,sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena Rudonje, na preizkušnji pa so še Jan Grmek, ki je v prejšnji sezoni branil barve Veržeja,Giuseppe Nicolao iz mladinske šole Napolija, in Denis Adamoviz akademije Avstrije iz Dunaje.

Jure Zauneker
Tako v Muri kot v Nafti se napeto pripravljajo na nove izzive. 
nogomet mura Nafta Lendava igralci
Kaj zdaj berejo drugi