vestnik

Nova KBM in SKB banka se združujeta. Komitenti morajo delodajalce in prejemnike direktnih obremenitev obvestiti o spremembi bančnega računa

Vestnik.si, 20. 8. 2024
Marko Vavpotič
V tem tednu, predvidoma v četrtek, če bodo izpolnjeni vsi zahtevani pogoji, se bosta združili banki SKB in Nova KBM.
Aktualno

V tem tednu, predvidoma v četrtek, če bodo izpolnjeni vsi zahtevani pogoji, se bosta združili banki SKB in Nova KBM. Z začetkom septembra bo zato prišlo do sprememb pri poslovanju na produktih za stranke SKB banke.

Spomnimo SKB banka je od leta 2019 del madžarske skupine OTP, članica skupine je februarja lani postala tudi Nova KBM. Po združitvi se bo združena banka preimenovala v OTP banko d. d. Dobila bo nov logotip, ki bo postopoma uvajan na bančnih stičnih točkah, sedež pa bo na Slovenski cesti 58 v Ljubljani. "Z združitvijo obeh bank bodo vse blagovne znamke v imetništvu SKB banke prešle v imetništvo OTP banke. Do zamenjave logotipa SKB banke z novim logotipom bo prihajalo postopoma, zato bo določeno obdobje po združitvi ponekod še vedno v uporabi logotip SKB banke," so navedli in dodali, da bodo storili vse, da bo združitev potekala čim bolj enostavno in nemoteno. 

V obvestilu o združitvi so pri SKB banki navedli, da morajo za enovito poslovanje in ponudbo združene banke poenotiti informacijsko podporo. "S tem vam bomo omogočili dostop do največje bančne mreže v Sloveniji z več kot 900 kontaktnimi točkami. Ta poleg bančnih poslovalnic zajema več kot 450 pošt po vsej državi, enotno ponudbo vrhunskih finančnih produktov in storitev, ter opravljanje še več bančnih storitev prek sodobnih digitalnih poti."

Zaradi nadgradnje informacijskih sistemov bodo kanali in storitve od 30. avgusta do 2. septembra do 8. ure moteni. Strankam predlagajo, da morebitne nujne posle opravite pred 30. avgustom. 

Uporabniki digitalnih storitev boste skoraj vse bančne storitve opravljali preko nove digitalne banke (spletne banke Bank@Net in mobilne banke mBank@Net) ter preko mobilne denarnice mDenarnic@ in mobilnih aplikacij drugih ponudnikov. 

Kaj se spreminja? 

"Če pred združitvijo uporabljate Flik tako na osebnem računu Nove KBM v mDenarnic@ kot na SKB osebnem računu v Flik Pay aplikaciji, bo po združitvi ostal aktiven samo Flik, ki ga uporabljate na osebnem računu Nove KBM. "V kolikor boste tudi po združitvi poslovali z obema osebnima računoma, vam predlagamo, da storitev Flik vzpostavite na osebnem računu, ki ga boste po združitvi uporabljali kot primarnega. To uredite po združitvi s klicem v kontaktni center," so pojasnili. 

S prvim septembrom se spreminja številka osebnega računa in računov, na katerih so stranke pooblaščene. Nove številke računov bodo aktivne od prvega septembra dalje. Stranke boste najpozneje do konca avgusta 2024 prejeli novo debetno kartico Visa OTP banke, ki jo bodo stranke lahko začele uporabljati 31. avgusta. 



Stranke iz bank obveščajo, da naj o novi številki računa obvestite delodajalce in druge plačnike ter prejemnike SEPA direktnih obremenitev. Poslovanje z obstoječo številko SKB osebnega računa po 30. novembru 2024 ne bo več mogoče. Tudi Podjetje za informiranje (Vestnik) naproša komitente teh bank, ki naročnino plačujete preko direktnih obremenitev, da nam sporočite številko vašega novega računa. 

otp-banka skb-banka nova-kbm