vestnik

(OBČINA VERŽEJ) Gradnja vrtca poteka po načrtih

Ines Baler, 16. 1. 2023
Ines Baler
Vrtec v Veržeju bo imel štiri oddelke, končan pa mora biti do maja.
Aktualno

Občino Veržej bo v naslednjih štirih letih vodil župan Drago Legen, ki je to funkcijo opravljal že med letoma 1999 in 2006.

Občinski svet, ki se je v sredini decembra sestal na konstitutivni seji, je devetčlanski in ga sestavljajo Denis Trstenjak, Dominik Štrakl (SDS), Robert Belovič, Andrej Mernik, Alex Bobnjar, Peter Jerič, Alen Repija (skupine volivcev), Vera Nemec (NSi) in Branko Vršič (SLS). Legen je nepoklicni župan, imenoval bo tudi podžupana, a se še ni odločil, koga. 


V Veržeju intenzivno poteka gradnja novega vrtca, ki bo zraven obstoječega. Izvajalec gradbenih del je podjetje GDO iz Gornje Radgone s tremi podizvajalci, rok za dokončanje pa maj 2023. Vrtec bo pritličen, montažne gradnje in bo imel štiri oddelke. Tri igralnice bodo namenjene višji starostni stopnji, ena nižji, vse pa bodo imele izhod na dve terasi. Površina novega vrtca bo 838 kvadratnih metrov. Kot so že ob podpisu pogodbe z izvajalcem del povedali na občini, bodo z novim vrtcem zagotovljene ustrezne razmere za izvajanje predšolske vzgoje. Stavba bo energetsko varčna, s čimer se bodo zmanjšali obratovalni stroški in stroški vzdrževanja. Pogodbena vrednost projekta je bila dobrih 2,8 milijona evrov, Legen pa ocenjuje, da bo projekt na koncu presegel tri milijone evrov. Nekaj čez milijon evrov nepovratnih sredstev je občina prejela od pristojnega ministrstva. 

Nov župan je kot glavne projekte v tem mandatu ob vrtcu navedel še ureditev odvajanja vode in druge infrastrukture v delu Veržeja, ki ga imenujejo Osredek, razmišljajo o gradnji stanovanjskega objekta za mlade družine, predvideni sta obnova pokopališča ter odra in zaodrja v kulturni dvorani. 

»Če bomo uspešni s prostorskimi načrti, bi radi začeli urejati podjetniško-obrtno cono,« pravi Legen in kot še enega od želenih projektov navede gradnjo pomožnega nogometnega igrišča.

občina-veržej konstitutivna-seja vrtec