vestnik

Obnova tržnice naj bi se končno zgodila 

T. M., 5. 3. 2019
Nataša Juhnov
Streho na soboški tržnici naj bi letos končno popravili. 
Aktualno

Obnova soboške tržnice naj bi se končno zgodila v letošnjem letu. Prodajalci na tržnici že več let opozarjajo na nevzdržno stanje zaradi puščajoče strehe, saj morajo ob deževnih dneh stati v lužah, prav tako jim voda teče po pultih z blagom, ki ga prodajajo. 

Soboški župan Aleksander Jevšek poudarja, da je v letošnjem proračunu za obnovo objekta tržnice predvidenih 80 tisoč evrov. Hkrati napoveduje še nekatere ukrepe, s katerimi bi oživili življenje na tržnici, ki si jo ob obisku mesta želijo ogledati tudi turisti. Tako bodo na občini imenovali delovno skupino, ki bo v sodelovanju s Kmetijsko-gozdarskim zavodom Murska Sobota preučila možnosti za to, da bi bilo čim več kmetov iz regije pripravljenih svoje izdelke prodajati na tržnici. Občina bo skušala z različnimi ukrepi stimulirati potencialne prodajalce, ki pa morajo po besedah Jevška prav tako preseči logiko, »da se nič več ne izplača«.
Kot še pravi Jevšek, je želja občine, da bi se tržnica uredila tudi v arhitekturnem smislu, a tokratni poseg ni povezan s projekti iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb, v okviru katerih je načrtovana širša preureditev mestnega središča, temveč gre predvsem za vzdrževalna dela, s katerimi želijo odpraviti težave s streho.
tržnica