vestnik

Proizvodna stavba tekstilnega podjetja Moda Mi&lan iz Gornjih Petrovec naprodaj

Vestnik.si, STA, 18. 7. 2024
Jure Kljajić
Moda Mi&lan
Aktualno

Stečajni upravitelj družbe Moda Mi&Lan je začel zbirati ponudbe za prodajo glavnega premoženja družbe, proizvodnega kompleksa v Gornjih Petrovcih. Izklicna cena je nekaj manj kot 527 tisoč evrov, rok za oddajo ponudb je 25. september.

Industrijski kompleks proizvodnih, pisarniških, tehničnih in pomožnih prostorov s parkiriščem ima neto tlorisno površino nekaj manj kot 1600 kvadratnih metrov, celotna površina stavbnega zemljišča je okoli 6600 kvadratnih metrov. Izhodiščna cena je postavljena pri 526.923 evrih. Interesenti morajo plačati varščino v višini 10 odstotkov izhodiščne cene, ponudbe je treba oddati do vključno 25. septembra, kaže današnja objava na spletni strani Ajpesa. 

Stečajni dolžnik bo prodajno pogodbo sklenil s ponudnikom, ki bo ponudil najvišjo ceno, vendar ne nižjo od izhodiščne, če bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ceno, pa bo pogodba sklenjena s tistim, ki bo ponudil najkrajši rok plačila. Ponudniki morajo v roku plačati tudi varščino v višini izhodiščne cene oziroma nekaj več kot 52.600 evrov na transakcijski račun stečajnega dolžnika. 

Kot še piše v danes objavljenem sklepu, se premoženje prodaja po načelu videno-kupljeno, izročitev v posest pa bo mogoča takoj po plačilu celotne kupnine, ki je enaka ceni, ki jo bo ponudil izbrani ponudnik, in morebitnim transakcijskim stroškom. Stroji in druga oprema v prostorih niso predmet prodaje po tem razpisu, kot že zapisano, se prodajajo v ločeni prodaji. 

moda-mi&lan, milan, milan-mörec, gornji-petrovci, delavke
Jure Kljajić
Moda Mi&lan

Gre za najpomembnejši del stečajne mase, je v otvoritvenem poročilu, objavljenem konec aprila, navedel upravitelj Drago Dubrovski. Skupna ocenjena likvidacijska vrednost vsega premoženja je glede na poročilo nekaj več kot 700 tisoč evrov, od tega likvidacijska vrednost osrednjega kompleksa omenjenih 527 tisoč evrov, proizvodne opreme in naprav 69 tisoč evrov, zaloge oblačil 36 tisoč evrov, zaloge ostankov materiala 15 tisoč evrov ter terjatev do kupcev 60 tisoč evrov.


Zbiranje ponudb za oblačila in ostanke proizvodnega materiala je upravitelj objavil že junija, ponudbe pričakuje do 2. avgusta, za stroje in opremo pa je razpisal spletno javno dražbo, ki bo 12. septembra.

Današnja objava za glavno premoženje sledi sredinemu sklepu Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je potrdilo končni seznam preizkušenih terjatev.

Dubrovski je priznal za okoli 1,58 milijona evrov terjatev. Od tega je večina prednostnih terjatev nekaj več kot 100 delavcev zaradi neizplačanih plač, odpravnin in neizkoriščenega dopusta, in sicer znašajo med okoli 3000 in 16.000 evrov na delavca, o čemer smo pisali že maja.

moda-mi&lan, milan, milan-mörec, gornji-petrovci, delavke
Jure Kljajić
Moda Mi&lan

Prerekana je tudi prijavljena terjatev avstrijske družbe Gössl v višini 531.000 evrov. Kot navaja upravitelj, je ta družba dejansko dolžnik Mode Mi&Lan po neplačanih računih, ki se izterjujejo v sodnem postopku. Družba ni predložila nobenih listinskih dokazov o dejstvih, na katerih naj bi terjatev temeljila, odškodninski zahtevek pa po upraviteljevih navedbah ni utemeljen, saj je imela družba možnost kadar koli prevzeti izdelke, pa jih po lastni odločitvi ni, prav tako pa škoda ni mogla nastati, ker rok za morebitno izročitev materialov in izdelkov sploh še ni začel teči.

S sklepom Okrožnega sodišča Murska Sobota je bila objavljena tudi prodaja osebnega avtomobila VW Transporter z zbiranjem zavezujočih ponudb. Izhodiščna cena je 4 tisoč evrov, varščina pa znaša 400 evrov. 

moda-mi&lan gornji-petrovci stečaj