vestnik

ZD Gornja Radgona zaprl zdravstvene postaje

Majda Horvat, 16. 3. 2020
Bernarda B. Peček
V Zdravstvenem domu Gornja Radgona so zaprli vse zunanje zdravstvene postaje.
Aktualno

Nujna pomoč zobozdravnika od ponedeljka le v Mariboru.

S ponedeljkom v pomurskih zdravstvenih domovih in pri vseh drugih izvajalcih zobozdravstvenih storitev v Pomurju več ne opravljajo nobenih zobozdravstvenih storitev. Bolniki, ki nujno potrebujejo pomoč, to lahko dobijo le v Zdravstvenem domu Maribor. Kot še sporočajo iz ZD Ljutomer, bolnike prosijo, da jih glede napotitve v ZD Maribor prej pokličejo na telefonsko številko (02) 585 14 44, in sicer vsak delovnik med 7.30 in 19.00 uro, v petek pa do 14. 30, saj bodo tako dobili vsa nadaljnja navodila.

Nujna zobozdravstvena dejavnost se z današnjim dnem izvaja samo na sedmih točkah v Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kranju, Novi Gorici in Kopru.

Zakaj nujne zobozdravstvene storitve za bolnike iz Pomurja niso zagotovljene v Murski Soboti, je Olga Požgai Horvat, direktorica ZD Lendava, hotela včeraj vprašati Tomaža Gantarja, vendar je bil sestanek zdravstvenega ministra z direktorji zdravstvenih domov odpovedan. Ta bo potekal danes popoldne, in sicer na daljavo.

a5555083772fe84d4fac26560b21265d
Majda Horvat
Na plato ob glavnem vhodu v prostore zdravstvenega doma v Lendavi bodo postavili zabojnik.

Požgai Horvatova je še dejala, da so sami naročili zabojnik, ki ga bodo postavili na plato ob glavnem vhodu v prostore zdravstvenega doma v Lendavi. V zabojnik bodo napotili bolnike, ki bodo ob triaži, ki že zdaj poteka v notranjosti objekta, imeli znake okužbe zgornjih dihal. Od tu jih bodo poslali bodisi domov ali v ambulanto vstopne točke v Mursko Soboto, ob težjih znakih bolezni pa na zdravljenje v bolnišnico.

Zabojnik z enakim namenom pričakujejo v kratkem tudi v ZD Gornja Radgona, kjer pa so danes zaprli tudi vse zunanje zdravstvene postaje.

koronavirus zdravstvo zobozdravstvo
Kaj zdaj berejo drugi