vestnik

Odbojka - Pucončanke slavile z odličnimi udarci; trener Sobočanov pa razočaran, ker so nasprotnikom zmago "podarili" 

Miha Šoštarič, 10. 10. 2017
Jure Zauneker
Odbojkarji Panvite Pomgrad spet v odločilnem nizu niso mogli ustaviti tekmecev iz Maribora.
Aktualno

Ljubitelji odbojke so v 1. krogu državne lige za moške spremljali reprizo finala turnirja Avto Rajh Open, ki je bil v Murski Soboti v drugi polovici septembra. Domača Panvita Pomgrad se je tudi za prvenstvene točke pomerila z Mariborčani in ti so, tako kot v finalu turnirja, slavili s 3 : 2 (21, 23, -22, -23, 12). Dvoboj je trajal več kot dve uri.
Prenovljena zasedba domačega stratega Dejana Fujsa je pred okoli 200 gledalci skromno začela dvoboj. Gostje so namreč sredi prvega niza povedli s 16 : 10, kar je bila dovolj velika prednost za vodstvo z 1 : 0 v nizih. V drugem nizu so zagospodarili gostitelji. Na vse tri tehnične odmore so odšli z vodstvom (8 : 5, 16 : 14, 21 : 20), a v sklepu niza niso zdržali pritiska. »Preveč neizsiljenih napak smo naredili. Mariborčanom smo praktično podarili niz,« je po tekmi povedal Fujs, ki je po zaostanku z 0 : 2 v nizih uspel prebuditi svojo ekipo. Tretji niz so domači igralci dobili brez večjih težav, tudi v četrtem pa so pokazali odlično igro. Tako so med drugim že vodili z 22 : 16. Vendar visoko vodstvo ni bilo dovolj za mirno končnico niza. Mariborčani so izenačili (23 : 23), a jim popoln preobrat ni uspel. Tako je sledil skrajšani peti niz, ki so ga gostje začeli z vrhunsko predstavo. Povedli so s 5 : 1 in 11 : 5. Fujs je poskušal z menjavo organizatorja igre, namesto Jureta Kasnika je na parket stopil Saša Ratkai, kar se je obrestovalo, saj so gostitelji uspeli znižati vodstvo gostov (12 : 14). Zmago je Mariborčanom z uspešnim napadom prinesel donedavni igralec Panvite Pomgrad Jernej Detela, ki je bil z 22 točkami tudi najučinkovitejši akter dvoboja. »Odločilni trenutek se je zgodil v četrtem nizu, ko smo po zaostanku 16 : 22 izid izenačili na 23. točki. Niz smo sicer izgubili, vendar dobro igro prenesli v peti niz,« je po tekmi razlagal trener gostov Sebastjan Škorc. Fujs ni bil zadovoljen s predstavo svojih fantov: »Gledalci so spremljali tekmo enakovrednih ekip, zmago pa smo gostom enostavno podarili. Po zaslugi naših napak smo prepustili točke ekipi iz Maribora. V drugem in petem nizu smo naredili preveč neizsiljenih napak, kar nas je stalo zmage.«


Panvita Pomgrad: Bogožalec 21, Rojnik 20, Grut 15, Flisar 12, Javornik 8, Ratkai 1, Kasnik 1, Pečnik, Banič, Felkar, Bedrač, Hrastovec.

8de35911a8382e116eb238f1b56ee290
Jure Zauneker
Soboški klub je okrepilo šest novih igralcev.

Pucončanke so v prvem krogu novega državnega prvenstva v prvi ligi gostile koprsko Luko. Trener Keme Sebastjan Lenarčič je v novo sezono vstopil s spremenjeno, pomlajeno ekipo, ki pa je že v uvodnem krogu pokazala všečno predstavo in ta ji je prinesla prve tri točke. Pucončanke so Koprčanke premagale s 3 : 0 (16, 18, 20).


V prvih dveh nizih so ljubitelji odbojke v Puconcih spremljali enak scenarij. Gostiteljice so že na začetku povedle, prednost pa s preudarno in borbeno igro zadržale tudi v končnici nizov. Nekoliko bolj izenačen je bil tretji niz. Na prvi tehnični odmor so namreč s prednostjo (8: 6) odšle Primorke. Lenarčič je po minuti odmora uspel igralkam znova vliti zmagovalno mentaliteto. Na drugi tehnični odmor so odšle že s prednostjo (16: 14) in to so z nekaj manjšimi težavami uspele zadržati do konca dvoboja. »Izredno dobro smo izvajali začetne udarce. Z močnimi servisi smo si priigrali kar 12 točk. Kljub temu da smo slavili brez izgubljenega niza, dvoboj ni bil lahek. Koprska ekipa je spremenjena glede na minulo sezono, zato nismo vedeli, kakšno predstavo bodo prikazale nasprotnice. Angelina Ajnihar je odlično razigrala ekipo, predvsem Nina Kovač in Iva Škraban pa sta v napadu odlično končevali akcije. Pomembno je, da smo v novo prvenstvo vstopili z zmago, ki vliva dodatno samozavest igralkam,« je po dvoboju, ki je trajal 83 minut, dejal zadovoljen Lenarčič.
Kema Puconci: Kovač 16, Škraban 14, D. Oletič 8, Vinkovič 6, Ajnihar 5, Pintarič 2, Kovač Šarčevič, Svetanič, Kuhar, M. Oletič, Šadl, Mikl, Gjergjek.

odbojkarji kema puconci panvita pomgrad odbojka