vestnik

Pannonia Reflections – fotografije iz vsega sveta v Lendavi

J.G., 8. 2. 2020
Jože Gabor
Pannonia Reflections – fotografije iz vsega sveta v Lendavi.
Aktualno

V razstavnih prostorih lendavskega gradu so odprli šesto mednarodno fotografsko razstavo z naslovom Pannonia Reflections (Panonske refleksije) 2019.

Razstavo fotografij iz vsega sveta sta pripravila Fotografsko društvo Pannonia, katerega člani so iz Lendave in okolice, ter Galerija - Muzej Lendava. Razstavo je  predstavil in odprl predsednik Fotografske zveze Slovenije Igor Debevec.

pannonia-reflections, lendava, razstava-del
Jože Gabor
Davor Dolenčić je povedal, da je na natečaj prispelo 6006 fotografij 365 avtorjev iz vsega sveta.

Obiskovalce sta nagovorila tudi predsednik Fotografskega društva Pannonia Davor Dolenčić in direktor Galerije-Muzeja Lendava Dubravko Baumgartner. Na ogled bo do konca februarja. Davor Dolenčić je povedal, da je na natečaj prispelo 6006 fotografij 365 avtorjev iz vsega sveta. Ocenjevala jih je tričlanska komisija, v kateri so bili Andreja Ravnak, Zoran Đorđević in Igor Debevec. Panonske refleksije so mednarodni projekt, ki ga uresničujejo pod pokroviteljstvom ter s strogimi pravili Mednarodne zveze za fotografsko umetnost (FIAP), Fotografske zveze Slovenije in Fotografske zveze Združenih držav Amerike. Fotografski natečaj so objavili na spletnih straneh Mednarodne zveze za fotografsko umetnost in Fotografskega društva Pannonia. Najbolje ocenjenim so ob odprtju razstave podelili priznanja.

pannonia-reflections, lendava, razstava-del
Jože Gabor
Najbolje ocenjenim so ob odprtju razstave podelili priznanja.

Kot v prejšnjih letih, so tudi letos številni avtorji poslali na natečaj svoje najboljše kreacije v razpisanih temah, je povedal Igor Debevec. Fotografi so pošiljal fotografije razpisanih tem: ulica, potovanja, voda, prosta barvna in prosta črno-bela fotografija. Od poslanih je na lendavskem gradu razstavljenih 116 fotografij svetovno priznanih avtorjev. Žirija, ki je bila pri odločitvah zelo homogena, je letos iskala svežino in nove ideje. V razstavljenih izraznih fotografijah se motivi prepletajo s svetlobo in umetniškimi hotenji.

pannonia-reflections, lendava, razstava-del
Jože Gabor
Pannonia Reflections – fotografije iz vsega sveta v Lendavi.

Ob odprtju razstave je Fotografska zveza Slovenije podelila članom slovenskih fotografskih društev še razstavljalske naslove, diplome Mednarodne zveze za fotografsko umetnost. Podelil jih je pooblaščenec Mednarodne zveze za fotografsko umetnost za Slovenijo Vasja Doberlet.
pannonia-reflections igor-debevec lendava