vestnik

(PARTICIPATIVNI PRORAČUN) Te projekte so izbrali puconski občani

Vestnik.si, 9. 7. 2024
Jure Kljajić
Med drugim bodo kupili robotsko kosilnico. Fotografija je simbolična.
Aktualno

Občani Občine Puconci so izbrali projekte, ki bodo realizirali v sklopu participativnega proračuna.

Na glasovanju je bilo dvanajst projektnih predlogov. Iz občine so sporočili, da je 1811 občanov preko spleta oddalo 2155 glasov, nekaj jih je prispelo še po pošti.

Katere projekte bodo realizirali?

V športnem centru Bodonci bodo namestili igrala, v Pečarovcih bodo za urejanje javnih površin nabavili vrtni traktor, v gasilskem domu Kuštanovci bodo uredili talno gretje, na avtobusnem postajališču v Beznovcih pa bodo postavili nadstrešnico. V Vadarcih bo nastala kolesarska razgledna točka, v Prosečki vasi bodo zasteklili leseni objekt z muzejsko zbirko, v Mačkovcih bodo za potrebe urejanja igrišča z okolico nabavili robotsko kosilnico, v športnem centru Lemerje bo postavljen fitnes na prostem, na Gorici pa bodo uredili okolico večnamenskega objekta z igriščem. 

Navedeni predlogi, njihova vrednost se giblje med 4600 in 5000 evri, so bili potrjeni na drugi seji strokovne komisije za izvedbo postopka participativnega proračuna. Občina ima v proračunu za participativni proračun rezerviranih 40 tisoč evrov, sredstva za enega od projektov pa bodo na podlagi sklepa zagotovljena iz druge proračunske postavke. 

občina-puconci participativni-proračun predlogi glasovanje