vestnik

Plakat miru, glasba, ples in nasmeh v Lendavi

Jože Gabor, 9. 11. 2019
Jože Gabor
Plakat miru v Lendavi
Aktualno

V lendavskem kulturnem domu je Lions klub Lendava pripravil razstavo likovnega natečaja Plakat miru 2019. Sledila je dobrodelna prireditev Podarjamo glasbo, ples in nasmeh.

Plakat miru je likovni natečaj, ki ga organizirajo Lions klubi po vsem svetu. Letos so otroci ustvarjali na temo Pot miru (Journey of Peace). Prispela likovna dela z območja lendavske upravne enote, torej sedmih občin, je ocenjevala komisija, ki jo je vodil Atilla Pisnjak. Ta je izbrala pet slik, ki bodo sodelovala na državnem tekmovanju.

plakat-miru, lendava
Jože Gabor
Plakat miru v Lendavi

V kulturnem programu so nastopili učenci Dvojezične osnovne šole I Lendava. Obiskovalce odprtja razstave so nagovorili: predsednica Lions kluba Lendava Branka Bensa, pooblaščenka za Plakat miru Lions Distrikta 129 Slovenija Darja Delavec, vodja organizacije natečaja Plakat miru pri lendavskem Lions klubu Tatjana Sabo in lendavski župan Janez Magyar. Ti so poudarili, da je namen natečaja, da bi mladi ob ustvarjalnosti razmišljali o miru, sožitju in prijateljstvu. Razstava bo na ogled do konca novembra.

plakat-miru, lendava
Jože Gabor
Plakat miru v Lendavi

Dobrodelno prireditev v dvorani kulturnega doma z naslovom Podarjamo glasbo, ples in nasmeh je Lions klub Lendava organiziral skupaj z Leo klubom Lendava. Izkupiček od prireditve bo namenjen šolskim skladom. Nastopili so otroci iz Vrtca Lendava – Dvojezična enota II Lendava, učenci osnovnih šol: Črenšovci, Miška Kranjca Velika Polana. Prežihovega Voranca Bistrica in Odranci, učenci dvojezičnih osnovnih šol: Lendava I, Lendava II, Dobrovnik in Genterovci. Nastopili so tudi učenci Glasbene šole Lendava in dijaki Dvojezične srednje šole Lendava. Kot posebni gostje so v kulturnem programu nastopili mladi glasbeniki: Sara Köveš (klavir), Pia Novak (vokal), Katja Ferenc (flavta) in Peter Pal.

plakat-miru lendava