vestnik

Po dolgem čakanju nova tobogana v Termah 3000 končno zaživela

Vestnik.si, 18. 8. 2024
Vestnik.si
Nova tobogana sta odprta od 16. avgusta.
Aktualno

Terme 3000, ena izmed vodilnih termalnih destinacij v Sloveniji, so od 16. avgusta bogatejše za dve novi vodni atrakciji, ki bosta še dodatno popestrili njihovo že tako pestro ponudbo v termalnem vodnem parku.

Sava Turizem je letos v investicije v Moravskih Toplicah vložila 700 tisoč evrov, pri čemer sta bila največje promocije deležna dva nova tobogana, ki bi se morala odpreti že v začetku poletja. Vendar so se investicijska dela zavlekla zaradi zamud v dobaviteljski verigi, kar je povzročilo, da objekta nista bila tehnično brezhibna in nista imela pridobljenega uporabnega dovoljenja. Po dolgem čakanju in nestrpnosti obiskovalcev je družba Sava Turizem naposled potrdila, da sta tobogana Vesoljska luknja - Space Hole in Samorogov spust od 16. avgusta končno na voljo.

Vesoljska luknja - Space Hole je prva izmed novih atrakcij, zavit tobogan, ki ponuja edinstveno izkušnjo z naravno razsvetljavo. Tobogan je zasnovan za vse starostne skupine, saj združuje varnost in vznemirjenje. Spust se začne po cevnem toboganu, ki se nato odpre v veliko odprto "skledo", kjer centrifugalna sila uporabnike večkrat zavrti, preden sledijo adrenalinskemu "padcu" v temno vesoljsko črno luknjo.

Druga atrakcija je tobogan Samorogov spust, sestavljen iz štirih vzporednih drč, ki omogočajo tekmovanje med obiskovalci. Ta tobogan je idealen za družinsko zabavo, saj ponuja priložnost za tekmovanje bok ob boku in nepozabne trenutke za vse generacije. 

Obiskovalci Term 3000 pa lahko uživajo tudi v drugih atrakcijah, kot so tobogani Aqualoop, Kamikaza, Modri val, Črna luknja, Mentol tobogan, zabavni pršilniki ter vodna igrala za najmlajše, ki še naprej dopolnjujejo pestro ponudbo termalnega parka.

terme-3000, terme, kopališče, bazen, tobogan, ležalnik
Vanesa Jaušovec
Terme

terme-3000 tobogan moravske-toplice