vestnik

Podjetje Hakl IT odslej z novim imenom

Vestnik.si, 15. 9. 2023
Arhiv podjetja
Srečanje partnerjev.
Aktualno

Podjetje Hakl IT se, d.o.o., se je preimenovalo v Orka Informatika d.o.o.

Pomursko vodilno podjetje na področju razvoja programske opreme in največji ponudnik lekarniških informacijskih sistemov na slovenskem tržišču Hakl IT se je preimenovalo v Orka Informatika d.o.o., z novo identiteto pa želijo poenotiti zunanjo podobo in izpostaviti svojo zavezanost k napredku, inovacijam in stalnemu razvoju na področju informacijskih tehnologij.

Svoje ime in vizijo so uradno predstavili na srečanju partnerjev v Dvorcu Rakičan. 

Že vrsto let so prepoznavni s svojim glavnim produktom Orka.erp, ki predstavlja celovit informacijski sistem za obvladovanje poslovanja specializiranih maloprodajnih, proizvodnih, gradbenih in veleprodajnih podjetij. V središče razvoja svojih produktov čedalje bolj postavljajo uporabnike in njihovo izkušnjo ob delu v informacijskih sistemih, ki so gonilo njihovega razvojnega delovanja, verjamejo, da sta nenehna rast in prilagajanje ključ do uspeha. 

hakl-it, orka-informatika, srečanje-partnerjev
Arhiv podjetja
Srečanje partnerjev.

Zagotavljanje visokotehnoloških delovnih mest v Pomurju

"V Pomurju se v zadnjih obdobjih srečujemo s pomanjkanjem visoko tehnološkega kadra, ki je ključen za zagotavljanje razvojnega cikla in napredka na področju informacijskih tehnologij.  Nenehno se trudimo iskati in zaposlovati ustrezen kader, ki mu nudimo ogromno možnosti za rast in razvoj ter dodatnih izzivov. V sodelovanju z lokalnimi srednjimi in visokimi šolami ter fakultetami si prizadevamo za napredek na področju izobraževanja in razvoja talentov, saj verjamemo, da je znanje temelj uspeha. A izobražen, visokotehnološki kader, sam po sebi ni dovolj. Takemu kadru moramo nuditi stimulativno delovno okolje, da se bo po končanem izobraževanju in usposabljanju rad vrnil v Pomurje, ter prispeval k napredku celotne regije. V ta namen že dlje časa uporabljamo in uvajamo moderne načine dela, od fleksibilnega delovnega okolja in dela od doma do plačanih vadb, sadnih kotičkov, rednih teambuildingov in drugih dejavnosti," navajajo v podjetju. 

Brezpapirno poslovanje

Digitalizacija in digitalna preobrazba sta pojma, s katerima se srečujemo dnevno. Brezpapirno poslovanje in uporaba teh konceptov lahko na dolgi rok prineseta organizacijam velike prihranke, zato s svojimi znanji in produkti uporabnikom nudijo pomoč pri vzpostavitvi procesa digitalne preobrazbe, katere bistvo je uporaba naprednih informacijskih tehnologij za zagotavljanje hitrih poslovnih učinkov. Pravijo, da certificiran dokumentni sistem predstavlja osnovo procesa vzpostavitve brezpapirnega poslovanja in je rezultat trdega dela in zavezanosti k zagotavljanju najboljših rešitev in visoke dodane vrednosti za stranke.

hakl-it, orka-informatika, srečanje-partnerjev
Arhiv podjetja
Srečanje partnerjev.

Varnost in zaščita

Dnevno se srečujejo z varovanjem in zaščito tako svojega informacijskega okolja kot tudi okolja svojih strank, saj tveganja izgub podatkov in druga finančna tveganja lahko v kritičnih primerih ogrozijo obstoj podjetja. Strokovnjaki znotraj oddelka za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo, ki velja za enega najizkušenejših in najbolj usposobljenih v regiji, zagotavljajo varno poslovanje strank in v sodelovanju s priznanimi slovenskimi in svetovnimi partnerji neprestano sledijo spremembam na področju strežniške, mrežne in ostale računalniške opreme, uporabnikom pa zagotavljajo kakovostno podporo.

"Zahvaljujemo se vam za vaše zaupanje in podporo skozi leta. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja pod novim imenom in z osveženo vizijo," so še dodali. 

hakl-it orka-informatika informatika podjetje