vestnik

Pogoj PCT se ukinja v zdravstvenih in socialno varstvenih dejavnostih

Vestnik.si, 12. 5. 2022
Vanesa Jaušovec
Ukinjanje PCT pogojev
Aktualno

Vlada je na današnji seji izdala odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, s katerim se pogoj PCT ukinja v vseh zdravstvenih in socialno varstvenih dejavnostih.

Pogoja prebolevnosti, cepljenja oziroma testiranja (pogoj PCT) ni več potrebno izpolnjevati uporabnikom in obiskovalcem storitev bolnišnic, uporabnikom in obiskovalcev izvajalcev zdravstvene dejavnosti v okviru mreže javne zdravstvene službe, ki izvajajo nastanitev ter uporabnikom in obiskovalcem storitev izvajalcev socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev. Pogoj PCT se tako zaradi ugodnejše epidemiološke slike v skladu s priporočili Strokovne svetovalne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije popolnoma ukinja v vseh zdravstvenih in socialno varstvenih dejavnostih, obvezna pa ostaja uporaba zaščitnih mas pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti in izvajalcev socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev. Tu ostaja tudi ukrep obveznega razkuževanja rok. 

pogoj-pct, covid--19, anketa
Nina Klement
Uporaba zaščitnih mask pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti in izvajalcev socialno varstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev, ostaja obvezna.

Kot so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje, začne odlok veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

vlada odlok pogoj-pct