vestnik

Poklukar in Felda o izboljšanju komunikacije med policijo in šolami

Vestnik.si, STA, 16. 4. 2024
Rok Šavel
Tema sestanka bo izboljšanje komunikacijskih protokolov med policijo in šolami.
Aktualno

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se bo danes srečal z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo. Tema sestanka bo izboljšanje komunikacijskih protokolov med policijo in šolami, so napovedali na ministrstvu za notranje zadeve.

Tema je postala aktualna minuli teden, po obvestilu policije, da so zaradi spletne objave z grožnjo napada šole pozvali k previdnostnim ukrepom. Šole so uvedle različne ukrepe, policija pa je povečala prisotnost okoli šol. Na račun komunikacije je letelo precej kritik, nekateri menijo, da bi morala policija najprej obvestiti ministrstvo za izobraževanje, ki pa je bilo v tem primeru obveščeno šele od ravnateljev. Drugi so bili kritični, da si z obvestilom, kot so ga šole dobile, te ne morejo kaj dosti pomagati, zato so odreagirale po svoji presoji in različno. Ostri ukrepi in javna objava poziva k previdnostnim ukrepom pa so med šolniki, starši in učenci marsikje povzročili preplah.

bostjan poklukar ss
Sašo Švigelj
Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se bo danes srečal z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo.

Policija sicer po streljanjih v šolah v Beogradu, Pragi in na Finskem deluje v spremenjenem kontekstu, je dejal Poklukar med razpravo na odboru DZ za notranje zadeve minuli teden. Se pa strinja, da je treba komunikacijske protokole nekoliko izboljšati, da se ne bo ob vsaki grožnji pred šole postavljalo varnostnikov in po nepotrebnem vznemirjalo javnosti. Odredil je tudi izredni nadzor nad delom policije, v katerem bodo med drugim preverili tudi zakonitost in strokovnost aktivnosti policije na področju obveščanja javnosti.

minister šola policija pogovor nasilje