vestnik

Poklukar je razkril, kdaj bi lahko v veljavo stopila omejena veljavnost covidnega potrdila

Vestnik.si, 17. 12. 2021
STA
Janez Poklukar
Aktualno

Na novinarski konferenci o covidu-19 so nastopili zdravstveni minister Janez Poklukar, poveljnik Republiškega štaba Civilne zaščite Srečko Šestan in generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Cvetka Tomin.

Govorci so spregovorili o dnevih cepljenja, ki bodo potekali od 19. do 23. decembra. Kot smo že poročali, bo vlogo regijskega cepilnega centra pri nas prevzel Zdravstveni dom Murska Sobota, kjer bo cepljenje brez naročanja potekalo 24 ur na dan. Je pa na cepljenje treba naročiti otroke, stare od 5 do 11 let. Kdaj in kje vse bo cepljenje potekalo v naši regiji, si lahko preberete TU

Minister Poklukar je na konferenci povedal še, da bo v prihodnjih dneh znano, kaj se bo vlada odločila o ukrepih čez božično-novoletne praznike. Zatrdil pa je tudi, da bo predlagal, da se omejena veljavnost covidnih potrdil uvede s prvim februarjem prihodnje leto. Spomnimo, da je predlagano, da potrdilo velja 270 dni, nato pa je treba za prejem novega biti cepljen s poživitvenim odmerkom. Tiste, ki se jim veljavnost izteka, je pozval, da izkoristijo dneve cepljenja, da konec januarja ne obremenjujejo zdravstvenega kadra. 

covid-19, potrdilo-o-ceplenju, qr-code
Nina Klement
Poklukar je zatrdil, da bo predlagal, da se omejena veljavnost covidnih potrdil uvede s prvim februarjem prihodnje leto.

covidno-potrdilo janez-poklukar
Kaj zdaj berejo drugi