vestnik

(POMURSKO PODJETJE LETA 2023) Ta podjetja se potegujejo za naziv po izboru bralcev

Vestnik.si, 29. 8. 2024
Jure Kljajić
Medijska hiša Vestnik je v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico tudi letos pripravil akcijo Pomursko podjetje leta.
Aktualno

Medijska hiša Vestnik je v sodelovanju s Pomursko gospodarsko zbornico tudi letos pripravila akcijo Pomursko podjetje leta.

Strokovna komisija bo, tako kot v preteklih letih, po določenih kriterijih določila zmagovalna podjetja v posebnih kategorijah, vezanih na velikost podjetja, bralci pa boste lahko izbrali podjetje, ki je najboljše po vašem mnenju.

V uredništvu smo tokrat izbrali pet kandidatov, to so Gradbeništvo Durič, Kleparstvo, krovstvo Šinko, Mobitex, Sadike Kovač in Steklarstvo Frama

Boštjan Durič, Gradbeništvo Durič

Glavna dejavnost podjetja iz Bodonec je gradnja različnih stanovanjskih in nestanovanjskih objektov, pri čemer opravljajo še vsa dodatna manjša gradbena dela in druge storitve na področju pleskarstva, fasaderstva, štukaterstva in vgrajevanja stavbnega pohištva. Lastnik podjetja je po končanem študiju gradbeništva od očeta prevzel družinsko podjetje, ki ima zdaj že skoraj 50-letno tradicijo. V tem obdobju so se razvili v tehnološko naprednega ponudnika celostnih in kakovostnih storitev vseh vrst gradbenih in obrtniških del.

Boštjan Durič, ppl
Arhiv Vestnika
Boštjan Durič.

Aleksandra Šinko Kuhar, Kleparstvo, krovstvo Šinko

Podjetje v Skakovcih vodi ena redkih mojstric kleparstva in krovstva v Sloveniji. Aleksandra Šinko Kuhar, direktorica podjetja, je v družinsko podjetje, ki ga je leta 1986 ustanovil njen oče Ludvik Šinko, vpeta od otroštva. Podjetje se ukvarja z delom na terenu, lastno proizvodnjo kleparsko-krovskih elementov in trgovino. Ker zanimanje za tovrstne poklice upada, sodelujejo s šolskimi centri in sprejemajo vajence ter delo predstavljajo na sejmih in tudi tekmovanjih kleparjev in krovcev.

Aleksandra Šinko Kuhar, ppl
Arhiv Vestnika
Aleksandra Šinko Kuhar.

Miki Marton, Mobitex

Lendavsko podjetje se je pred desetimi leti usmerilo v kovinsko dejavnost ter začelo proizvodnjo velikih in zahtevnih jeklenih konstrukcij, z naložbo, vredno več kot enajst milijonov evrov, pa bodo pomembno razširili možnost strojne obdelave, rezkanja, struženja, vrtanja kovinskih kosov večjih gabaritov. Naložbo so zagnali maja 2023, oktobra so končali prvo fazo, celotno naložbo pa bodo konec drugega leta. S to naložbo bodo ustvarili dodatna delovna mesta za operaterje CNC-strojev, tehnike in inženirje.

Miki Marton, ppl
Arhiv Vestnika
Miki Marton.

Alojz Kovač, Sadike Kovač

Melita in Alojz Kovač s Petanjec sta bila še redno zaposlena v Muri, ko sta si omislila pridelovanje vrtnin. Po 35 letih sta prepričana, da sta ravnala prav, ko sta službo zamenjala za kmetovanje. Sprva sta pridelovala le korenček in čebulo, sčasoma pa še peteršilj, zelje, por in gomoljno zeleno. Temu sta namenila približno polovico od šestih hektarjev obdelovalnih površin, tako ostaja še danes, v preostalem delu pa zaradi potreb kolobarjenja pridelujejo koruzo, pšenico in buče. Pridelujejo jih v štirih plastenjakih, kjer imajo urejen računalniško voden zalivalni sistem.

Alojz Kovač, ppl
Arhiv Vestnika
Alojz Kovač.

Franc Maučec, Steklarstvo Frama

Franc Maučec, prvi mož podjetja iz Beltinec, je svojo obrtniško pot začel leta 2005 kot samostojni podjetnik na temeljih družinske tradicije. Ukvarjajo se s stavbnimi zasteklitvami, zasteklitvami balkonov, vetrolovov in zimskih vrtov, izdelavo stekel za ograje, kabine za prhanje, drsna vrata in še mnogo drugega. Pred petimi leti so delavnico opremili s sodobnimi napravami ter skrajšali proizvodne procese in povečali obseg proizvodnje. Zadovoljstvo strank, večinoma gre za domače in avstrijske, postavljajo v ospredje svojega dela, zato jim je osnovno vodilo kakovostno delo in dobra komunikacija.

Franc Maučec, ppl
Arhiv Vestnika
Franc Maučec.

Glasovnica je objavljena v današnji izdaji Vestnika, glasujete lahko tudi na vestnik.svet24.si/podjetjeleta. Vsi, ki boste oddali svoj glas, boste sodelovali v žrebanju za dvodnevni oddih s polpenzionom za dve osebi v Termah Sveti Martin. Zmagovalna podjetja bodo znana 1. oktobra. 

pomursko-podjetje-leta-2023 izbor kandidati uredništvo