vestnik

Poslanica škofa Štumpfa: Močno se oklenimo vstalega Jezusa

Vestnik, 12. 4. 2020
Natasa Juhnov
Škof Peter Štumpf.
Aktualno

Dr. Peter Štumpf SDB, soboški škof, v velikonočni poslanici poziva, da namesto udeležbe v velikonočni procesiji vstalemu Gospodu na čast prižgemo svečo na oknih naših domov.

Letos na veliko noč ne moremo iti k vstajenjski procesiji,
ne moremo iti k velikonočni sveti maši v župnijsko cerkev,
ne moremo nesti velikonočnih jedil k blagoslovu duhovnika,
ne moremo komur koli podati roke in mu voščiti praznike. 

Toda Gospod Jezus je vstal od mrtvih tudi za letošnjo veliko noč. Tako še zmeraj ostaja z nami v čolnu naše zgodovine, ki ga premetavajo valovi epidemije, potresa, zmrzali, izolacij, migracij, saharskega prahu. 

Zato letos na veliko noč, ko se zbudimo, molimo jutranjo molitev za tiste, ki so zboleli zaradi koronavirusa, za zdravnike, drugo medicinsko osebje in za vse, ki so na ta praznični dan v službi nas vseh. Molimo očenaš in zdravamarijo tudi za druge naše bolnike, žalostne, osamljene in ostarele v domovih počitka, prisostvujmo Gospodovi nekrvavi daritvi na križu prek televizije ali radia, v dopoldanskih urah, namesto udeležbe v velikonočni procesiji, vstalemu Gospodu na čast prižgimo svečo na oknih naših domov. 
Zaradi letošnje velike noči se še posebej močno oklenimo VSTALEGA JEZUSA, ki krmari čoln naše zgodovine do pristana nebeškega Jeruzalema. Naj vam bo blagoslovljena in tolažilna velika noč.

peter-štumpf velikonočna-poslanica škof